Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ακ. Πλάτωνος: η β΄φάση για το σχέδιο

Η Β' φάση της μελέτης "Πολεοδομικού Ανασχεδιασμού Γειτονιάς Ακαδημίας Πλάτωνος", αποτελεί μία ενδιάμεση φάση, της οποίας το αντικείμενο είναι η περαιτέρω επεξεργασία της πολεοδομικής οργάνωσης της γειτονιάς, λαμβάνοντας υπόψη και τη διαβούλευση επί της Α' φάσης, καθώς επίσης και ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης. Επισημαίνεται ότι ο καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης χρειάζεται να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν για το ήδη πυκνοδομημένο τμήμα της γειτονιάς, το οποίο δεν έχει περιληφθεί στην περιοχή αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών και το οποίο λόγω της ισχύος της αναστολής στην υπόλοιπη περιοχή ενδέχεται να γίνει ο "υποδοχέας" οικοδομικής δραστηριότητας (με τον ισχύοντα υψηλό σ.δ.) ή εγκατάστασης μη επιθυμητών χρήσεων (η πρόβλεψη χρήσεων από το ΓΠΣ δεν είναι δεσμευτική). Επιπλέον η φάση αυτή της μελέτης παρέχει το αναγκαίο πολεοδομικό πλαίσιο, για την άμεσα απαιτούμενη άρση και προώθηση νέου ρυμοτομικού σχεδίου για τα ΟΤ 119, 120, 121, περ.75. Διευκρινίζεται ότι για τον συγκεκριμένο αυτό χώρο έχει τεθεί, από το Υ.ΠΕ.Κ.Α δίμηνη προθεσμία, για την άρση των πολεοδομικών ρυθμίσεων, κατόπιν απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου και τον καθορισμό νέων, λαμβάνοντας υπόψη και το πρόσφατο πρακτικό επεξεργασίας του Ε' Τμήματος ΣτΕ, με το οποίο κρίθηκε ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΚΑ για καθορισμό του συνόλου των ΟΤ119, 120, 121 ως οικοδομήσιμων «....δεν προτείνεται νομίμως». Στο Τεύχος της μελέτης περιλαμβάνονται κείμενα, αιτιολόγησης και παρουσίασης των προτάσεων, καθώς επίσης και σχέδια. Ειδικότερα:

* Στο Κεφάλαιο Ι αιτιολογούνται και περιγράφονται τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της πρότασης πολεοδομικής οργάνωσης, όπως επίσης και οι επιμέρους "ζώνες" χρήσεων γης και όρων δόμησης. Τα σχέδια που συνοδεύουν το Κεφάλαιο Ι είναι: το Γενικό Σχέδιο Πολεοδομικής Οργάνωσης, οι Χρήσεις Γης και οι Όροι Δόμησης.

* Στο Κεφάλαιο ΙΙ αιτιολογείται και περιγράφεται η πρόταση για την άρση του ισχύοντος ρυμοτομικού στη θέση αυτή και την πρόταση νέου στα ΟΤ 119, 120, 121 και 68 στο πλαίσιο της πολεοδομικής οργάνωσης ολόκληρης της Γειτονιάς. Στο σχέδιο κλίμακας 1:1000 απεικονίζεται το προτεινόμενο ρυμοτομικό σχέδιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki