Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πιο γρήγορα στο σχέδιο

Επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο πόλης προωθεί το υπουργειο Περιβάλλοντος . Υπολογίζεται ότι εκκρεμούν επί δεκαετίες περισσότερες από 120 πολεοδομικές μελέτες, που αφορούν την ένταξη περίπου 350.000 στρεμμάτων, από τα οποία τα 180.000 βρίσκονται στην Αττική. Συγκεκριμένα εξετάζονται :

* Επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης στο σχέδιο, για τις οποίες οι περισσότερες προσκρούουν σε μικροσυμφέροντα, κυρίως ιδιοκτητών που οφείλουν να καταβάλουν εισφορές σε γη.

* Αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου,, ώστε να προβλέπεται απαλλοτρίωση και για ένταξεις περιοχών στο σχέδιο, όπως ισχύει για τα δημόσια έργα.

* Αυστηρότερες προδιαγραφές για την πολεοδόμηση νέων περιοχών. Η έκτασή τους θα καθορίζεται από τις ανάγκες κάθε πόλης, ενώ θα προβλέπονται υποδομές σε κοινωφελείς χρήσεις (σχολεία, χώροι άθλησης, κ.λπ.) σε ζώνες παραθεριστικής κατοικίας, αφού στην πράξη εξελίσσονται σε περιοχές κύριας κατοικίας.

* Αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων που εντάσσονται στο σχέδιο, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή τα 500 τετραγωνικά.

* Απαγόρευση της δόμησης σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας.

* Εκπόνηση μελετών σε κάθε καλλικρατικό δήμο, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής ώστε να εξασφαλιστεί η αρχιτεκτονική της φυσιογνωμία.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki