Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ημιυπαίθριοι : Λείπουν 1.370.000 αιτήσεις

Στις 130.000έφτασαν οι αιτήσεις για τακτοποίηση παρανομιών σε ημιυπαίθριους, υπόγεια, σοφίτες, πιλοτές κ.λπ. Υπολογίζεται ότι, από τον Νοέμβριο, οι ρυθμοί θα αυξηθούν, φτάνοντας τους 4.000 φακέλους την ημέρα, όπως δήλωσε χθες η αρμόδια γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μαριά Καλτσά, που διευκρίνισε ότι λόγω των αλλαγών που φέρνει στις πολεοδομίες ο «Καλλικράτης», δεν είναι δυνατόν να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων, που λήγει στις 28 Δεκεμβρίου.

Πρόσθεσε, όμως, ότι έχουν δοθεί οδηγίες και οι πολεοδομίες θα δέχονται ώς την ίδια ημερομηνία δηλώσεις μέσω ταχυδρομείου, για τις οποίες η προθεσμία λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Το υπουργείο εξέδωσε στις 19 Οκτωβρίου νέα εγκύκλιο, με διευκρινίσεις προς τις πολεοδομίες. Μεταξύ άλλων προβλέπονται:

* Η σύνδεση του τακτοποιημένου χώρου με το δίκτυο της ΔΕΗ θα γίνεται με μοναδική προϋπόθεση την καταβολή της πρώτης δόσης από το οφειλόμενο ποσό. Για ν' αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, η εγκύκλιος κοινοποιείται και στις υπηρεσίες της ΔΕΗ.

* Η τακτοποίηση καλύπτει κάθε αλλαγή χρήσης μέσα στα όρια του νόμιμου όγκου του κτηρίου, συμπεριλαμβανομένων και των υπογείων που έχουν ξεμπαζωθεί.

* Η ρύθμιση αφορά ακίνητα στα οποία δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής, αλλά έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας. Δεν ισχύει για ακίνητα με έναν ιδιοκτήτη, όπου η τακτοποίηση γίνεται μόνο με αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki