Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εκτός Σχεδίου Δομηση : Τελικά κανείς δεν ξεκαθαρίζει

Δεν θα υπάρξουν συγκεκριμενες αλλαγές στο καθεστώς που διέπει την εκτός σχεδίου δόμηση υποστηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν απο λίγο. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι

"Αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για αλλαγές στην εκτός σχεδίου δόμηση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δηλώνει ότι δεν ισχύουν οι αναφερόμενες στο δημοσίευμα αλλαγές και το διαψεύδει. Οι όροι της εκτός σχεδίου δόμησης έχουν καθοριστεί με Προεδρικά Διατάγματα. Στη συνέχεια, όμως, ορισμένες διατάξεις των διαταγμάτων τροποποιήθηκαν με Νόμο. Για να είναι δυνατή η τροποποίηση με Προεδρικό Διάταγμα των διατάξεων που τροποποιήθηκαν με Νόμο, χρειάζεται νομοθετική εξουσιοδότηση. Η ρύθμιση δεν αφορά την ουσία των ρυθμίσεων για την εκτός σχεδίου δόμηση, αλλά τον τρόπο που θα γίνονται οι ρυθμίσεις. Ειδάλλως θα είχαμε το παράδοξο για το ίδιο ζήτημα, μερικές διατάξεις να τροποποιούνται με Προεδρικό Διάταγμα και άλλες με Νόμο."

Η ανακοίνωση όμως αφήνει πολλά ερωτηματικά καθώς αναφέρεται στην διαδικασία των αλλαγών και όχι στο αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές. Παράλληλα , στο ρεπορταζ της εφημερίδας που αναδημοσιεύτηκε και απο το realestatenews.gr αναφέρεται ότι πρόκειται για εισηγήσεις και όχι για αποφάσεις . Όμως η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι "δεν ισχύουν οι αναφερόμενες στο δημοσίευμα αλλαγές". Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι απλώς δεν ισχύουν οι αναφερόμενες αλλαγές και ότι ενδεχομενως μπορεί να ισχύσουν κάποιες άλλες. Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση , όπως είναι διατυπωμένη όχι μόνο δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις αλλά καθιστά το ήδη θολό τοπίο ακόμα πιο θολό.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki