Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Διευκρινήσεις για τους ημιυπαίθριους

Δεν μπορεί να τακτοποιηθούν ακίνητα που έχουν κατασκευαστεί με νόμιμη άδεια αλλά έχουν αλλάξει από μια κύρια χρήση σε άλλη, επίσης κύρια. Η διευκρίνιση αυτή γίνεται με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Αφορά εκτός σχεδίου ξενοδοχεία και άλλους εμπορικούς χώρους που έχουν μετατραπεί σε κατοικίες. Το απαγορευτικό εκδόθηκε γιατί ως επαγγελματικές χρήσεις έχουν άδεια για πολλά τετραγωνικά, ενώ ως κατοικίες έχουν δικαίωμα μόνον για 200. Με την εγκύκλιο δίνονται απαντήσεις σε ερωτήματα των πολεοδομιών αλλά και απλών πολιτών και διευκρινίζεται:

**Δικαίωμα τακτοποίησης έχουν μόνον οικοδομές που έχουν κατασκευαστεί ώς τις 2 Ιουλίου 2009, ημερομηνία που είχε τεθεί από τον προηγούμενο νόμο. Η έννοια της κατασκευής καθορίζεται με σαφήνεια στο νόμο 1577/1985.

**Προβλέπεται τακτοποίηση και για κτίρια των οποίων έχει χαθεί η οικοδομική άδεια με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει «ανασύσταση» φακέλου, με βάση τα προβλεπόμενα στο διάταγμα 114 του 2005.

**Ο χαρακτηρισμός ενός ακινήτου ως πρώτης ή παραθεριστικής κατοικίας γίνεται με βάση τη δήλωση που έχει υποβάλει ο ιδιοκτήτης στη ΔΟΥ.

**Οι υπερβάσεις σε οικοδομές που αποτελούν διηραιμένες-κάθετες ιδιοκτησίες καταλογίζονται με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας επί του ακινήτου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki