Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Δεν υπάρχει κίνδυνος για σεισμό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ο οποίος θα προέρχεται από ρήγματα στον υποθαλάσσιο χώρο μπροστά από την πόλη μας, στο μήκος από την Αγ. Πελαγία ως τη Χερσόνησο.Αυτό προκύπτει απο έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης που είχε υπογράψει ο Δήμος Ηρακλείου με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  συνολικού κόστους 300.000€ καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.Η έρευνα  διεξήχθη στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2009 και αφού ακολούθησε η ανάλυση και η επεξεργασία των δεδομένων που είχαν συλλεχθεί διατυπώθηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας.
Το ερευνητικό πρόγραμμα περιελάμβανε τις υποέρευνες για α) Λεπτομερή λιθοσεισμική διερεύνηση του υποθαλάσσιου χώρου του Κόλπου του Ηρακλείου με ταυτόχρονη βαθυμετρική αποτύπωση του πυθμένα της λεκάνης, β) Συσχέτιση των τεκτονικών δομών της θαλάσσιας περιοχής με εκείνες που έχουν χαρτογραφηθεί στο χερσαίο τμήμα του Δήμου και γ) Άλλες υποθαλάσσιες έρευνες των τεκτονικών δομών κατά τρόπο που θα επιτρέψει τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του σεισμού που μπορεί να προκληθεί από αυτές. 
Το επόμενο διάστημα η ερευνητική ομάδα υπό των καθηγητή κ. Παπανικολάου θα παρουσιάσει αναλυτικά και με χάρτες τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki