Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λάρισσα:Ενημέρωση βουλευτών

Ενημέρωση για   τα καίρια ζητήματα του νομού  είχε από τον Νομάρχη Λάρισας κ Λουκά Κατσαρό η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ηρώ Διώτη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία προκειμένου να ενημερωθεί για τα βασικά ζητήματα του νομού και τις θέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας.
Ο κ Λουκάς Κατσαρός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των σχολικών υποδομών, κυρίως των νηπιαγωγείων, στο οδικό δίκτυο, στον αγροτικό τομέα, στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Κυρίως όμως υπογράμμισε την έμπρακτη βούληση της Νομαρχιακής Αρχής να συνεργάζεται με όλους τους βουλευτές του νομού για την προώθηση των μεγάλων θεμάτων, στο πλαίσιο ενός αρραγούς λαρισαϊκού «μετώπου».
Ειδικότερα ο Νομάρχης τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χρηματοδότησης των σχολικών έργων προκειμένου να αποπληρωθούν όσα έγιναν το 2009 και να συνεχιστεί, το 2010, η κατασκευή των νέων .
Επεσήμανε την υποχρέωση της κεντρικής εξουσίας να αποδώσει, όπως έχει δεσμευτεί,  τα προβλεπόμενα  κονδύλια προκειμένου να συντηρηθούν τα επιπλέον 500 χιλιόμετρα οδικού δικτύου του νομού που έχουν περιέλθει στην ευθύνη της Νομαρχίας Λάρισας.
Αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τους αγρότες,  όπως η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Βάμβακος και η Μείωση της Νιτρορύπανσης, ενώ τόνισε ότι η Νομαρχία Λάρισας έχει πλέον τις  απαραίτητες υποδομές,  την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και την εμπειρίας να εφαρμόσει ευρωπαϊκά αγροτικά  προγράμματα ταχύτατα και αποτελεσματικά.
Στάθηκε στις αλλαγές  που έχουν γίνει στις υπηρεσίες της Νομαρχίας, φέρνοντας σαν παράδειγμα την Πολεοδομία,  προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.
Τέλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος, με τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων, τη μεταφορά  του τυρόγαλου, την απαγόρευση της αμμοληψίας  από τον Πηνειό, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν .
Η κ Ηρώ Διώτη δήλωσε ότι οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και δεσμεύτηκε να προωθήσει στο κοινοβούλιο τα αιτήματα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki