Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ιωάννινα:Στης λίμνης το βυθό

Τα πρώτα συμπεράσματα της Γεωφυσικής Μελέτης του Πυθμένα της Λίμνης, που εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί στο Νομάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και στον Πρόεδρο του Δ. Σ. του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας κ. Ιωάννη Σαϊνη από τον επ. καθηγητή Γεωλογίας κ. Γ. Παπαθεοδώρου και τους επιστημονικούς του συνεργάτες.
Η μελέτη εκπονήθηκε, με χρηματοδότηση της Ν.Α.Ι. στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Φορέα και το Πανεπιστήμιο Πατρών, και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, όπως είπε σε σημερινές του δηλώσεις ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, θα παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο καθηγητής κ. Παπαθεοδώρου, ανέφερε ότι για πρώτη φορά μπορεί πλέον να δημιουργηθεί τράπεζα δεδομένων για τη λίμνη, η οποία θα αξιοποιηθεί για στοχευμένες δράσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης το βάθος της Λίμνης φτάνει το ανώτερο στα 7,5 μέτρα, ενώ η μεγαλύτερη συγκέντρωση ιλύος είναι στο κέντρο και προς τα νοτιοανατολικά έχοντας βάθος 5 - 5,5 μέτρα. Επίσης έχει εντοπιστεί η ύπαρξη κάτω από τον πυθμένα μεθανίου και υδρόθειο

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki