Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΛΑΡΙΣΑ : Δεν δίνουν λεφτά για τους δρόμους

Όχι μόνο δεν έχουν τηρηθεί οι δεσμεύσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Ρέππα για αποκατάσταση των ζημιών στους δρόμους του νομού Λάρισας λόγω των Τεμπών, αλλά το Υπουργείο εγκαινιάζει και μια άλλη τουλάχιστον περίεργη τακτική: Άλλοτε απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών και άλλοτε αποστέλλοντας έγγραφα προς τη Νομαρχία όχι μόνο δεν κάνει κουβέντα για αποκατάσταση των ζημιών, αλλά, αντιθέτως, παραπέμπει για τις επισκευές στη…Νομαρχία επειδή -κατά νόμο- έχει την αρμοδιότητα! Αγνοώντας βέβαια ότι οι δρόμοι έπαθαν ζημιές επειδή χρησιμοποιήθηκαν ως εθνικοί, και, -το κυριότερο- αγνοώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο ίδιος ο κ. Ρέππας στη σύσκεψη που έγινε στη Λάρισας ευθύς μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα των Τεμπών. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του νομάρχη που χθες έστειλε μια ακόμη επιστολή προς το Υπουργείο ζητώντας άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Αναλυτικότερα, η επιστολή του Νομάρχη έχει ως ακολούθως:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Έχουν παρέλθει ήδη 3 μήνες από την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στα Τέμπη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης στο εναλλακτικό δίκτυο της διαδρομής Λάρισας - Θεσσαλονίκης, ενώ αντίθετα με έγγραφο σας (της Δ/νσης Συντήρησης Οδικών Έργων του Υπουργείου σας), μας προτρέπετε να προβούμε στην αποκατάσταση των ζημιών με δαπάνες της Νομαρχίας (λόγω αρμοδιότητας), στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Γόννων-Καλλιπεύκης & Παλαιοπύργου-Ομολίου. Μετά από αυτά & προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα σας υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά τα παρακάτω :

1. Τα παραπάνω τμήματα του εν λόγω εναλλακτικού δικτύου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πέντε περίπου μήνες που τα Τέμπη ήταν κλειστά, είναι στην αρμοδιότητά μας σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Μαζί όμως με πολλά άλλα τμήματά του (που δεν είναι στην αρμοδιότητα μας), έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, επειδή δέχθηκαν μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, όταν χρησιμοποιήθηκαν ως εναλλακτικό δίκτυο της διαδρομής Λάρισας - Θεσσαλονίκης.

2. Όπως όμως προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις σας, τόσο στην πρώτη (19/12/2009) επίσκεψή σας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο & στην Βουλή, την ευθύνη για την αποκατάσταση είχε αναλάβει το Υπουργείο σας, δηλώσεις που επιβεβαιώνονται & από τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που σας στέλνουμε & αναφέρουν ότι "….έχουν αποφασισθεί χρηματοδοτήσεις ώστε να διορθωθεί το οδικό δίκτυο μήκους 400 χιλιομέτρων το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως εναλλακτικό".

3. Μέχρι σήμερα όμως & παρά τα επανειλημμένα έγγραφά μας για χρηματοδότηση της Νομαρχίας ή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν είχαμε καμία ανταπόκριση από το Υπουργείο σας, με αποτέλεσμα - λόγω & της ολοσχερούς οικονομικής αδυναμίας της Νομαρχίας - να μην έχει αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών, σε κανένα από τα τμήματα του οδικού δικτύου, που ήδη χρησιμοποιούνται πολλαπλώς από τους πολίτες λόγω & της θερινής περιόδου. Κατόπιν αυτών & προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημίες που έχουν καταγραφεί στο οδικό αυτό δίκτυο, ώστε να αποφύγουμε τυχόν πιθανά ατυχήματα, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εξασφάλιση της απαιτούμενης πίστωσης, για την οποία αναλυτικά σας ενημερώσαμε με το έγγραφό μας αριθμ. 3866/18-5-2010. .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki