Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Καινούργιο Μουσείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Τη μελέτη για την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας με το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού. Μετά τη χρηματοδότηση των ανασκαφών για το Θέατρο του Διονύσου με το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, η Νομαρχία Αθηνών, όπως είπε ο κ. Σγουρός, θα είναι αρωγός κάθε προσπάθειας για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας.
Ειδικότερα, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, με επιστολή της προς τη Νομαρχία Αθηνών, ζήτησε τη χρηματοδότηση της απαιτούμενης μελέτης για τη δημιουργία ενός Αρχαιολογικού Μουσείου για την Πόλη της Αθήνας στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, σε χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού. Στο Μουσείο θα εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα και αρχαιότητες από ανασκαφές που έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν και δεν υπάρχει χώρος για να στεγαστούν, ενώ προσδοκάται η σημαντική αναβάθμιση όλης της περιοχής.
Επίσης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας έκανε δεκτή την εισήγηση του Νομάρχη για συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στην από κοινού εκπόνηση προγραμμάτων στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων (αστέγων). Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, πρότεινε και έγινε αποδεκτό να οργανωθούν στο παλιό Λυσιατρείο, ακίνητο που βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού και ανήκει στη Νομαρχία Αθηνών, προγράμματα καθημερινής σίτισης για Έλληνες και αλλοδαπούς, να δημιουργηθεί παράρτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου που διαθέτει ο Δήμος, να υπάρξει εθελοντική προσφορά τροφίμων και ενδυμάτων σε υπερήλικες, και πολλές άλλες δράσεις. H προγραμματική σύμβαση του θα υπογραφεί, θα προβλέπει λεπτομερώς τους όρους παραχώρησης, το χρονικό διάστημα και τις επιτρεπόμενες χρήσεις, διασφαλίζοντας το σκοπό, αλλά και την περιουσία της Νομαρχίας Αθηνών.
Ακόμη, το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε:
1. Την ένταξη του έργου «Κέντρο Ημέρας – Ειδικός παιδικός σταθμός για βρέφη και παιδιά με αυτισμό» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 4.489.500 ευρώ).
2. Την ένταξη του έργου «Κέντρο Θεραπευτικής Κοινότητας Διαμονής για Εφήβους» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 3.259.500 ευρώ).
3. Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Αθηνών και του Υπουργείου Παιδείας για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ EMOTION PICTURES «Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία» για το έτος 2010 (διάθεση ποσού έως 200.000 ευρώ).
4.Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Αθηνών, του Υπουργείου Παιδείας και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχική Υγιεινής για την υλοποίηση ενός προγράμματος στήριξης για την κατάθλιψη και την καταπολέμηση των ψυχικών διαταραχών (διάθεση ποσού έως 200.000 ευρώ).
5.Την ένταξη του έργου «Διαμόρφωση και δημιουργία χώρων πρασίνου στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου του Δήμου Αγίων Αναργύρων» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 4.960.000 ευρώ).
6.Την έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Αθηνών και του Δήμου Ιλίου για το έργο «Ανάπλαση – Δημιουργία ποδηλατοδρόμου και διασφάλιση προσβασιμότητας επί της οδού Θηβών» (προϋπολογισμού 1.810.000 ευρώ).
7.Την έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Αθηνών και του Δήμου Αργυρούπολης για το έργο «Βρεφονηπιακός σταθμός επί της οδού Κομνηνών» (προϋπολογισμού 1.810.000 ευρώ).
8.Την ένταξη του έργου «Πρότυπος βιοκλιματικός σταθμός μικρού μεγέθους σε συνεχές σύστημα, στη θέση Νεοχωρίου 5 στην Άνω Κυψέλη, στο Δήμο Αθηναίων» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ).
9.Την ένταξη του έργου «Πρότυπος βιοκλιματικός σταθμός μικρού μεγέθους σε συνεχές σύστημα, στη θέση Αγίας Λαύρας 27 του Δήμου Αθηναίων» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 1.190.000 ευρώ).
10. Την ένταξη του έργου «Πρότυπος ανοιχτός βιοκλιματικός βρεφονηπιακός σταθμός, στη θέση Θερμοπυλών & Λεωνίδου στον Κεραμεικό, στο Δήμο Αθηναίων» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ).
11. Την ένταξη του έργου «Ανακαίνιση υπόγειων διαβάσεων της Λεωφ. Αλεξάνδρας» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 550.000 ευρώ).
12. Την ένταξη του έργου «Διάστρωση χλοοτάπητα στο γήπεδο Ρουφ του Δήμου Αθηναίων» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ).
13. Την ένταξη του έργου «Κατασκευή αναδασωτικών έργων σε δημόσια αναδασωτέα έκταση στη θέση Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αθηναίων» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 615.702,42 ευρώ).
14. Την ένταξη του έργου «Ανάπλαση και αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 4.004.147,06 ευρώ).
15. Την ένταξη του έργου του Δήμου Αιγάλεω «Ανάπλαση της Λεωφ. Θηβών με στοιχεία βιοκλιματικού χαρακτήρα» στο πρόγραμμα εκτελέσεων της Νομαρχίας Αθηνών (προϋπολογισμού 5.650.000 ευρώ).
16. Την έγκριση του προϋπολογισμού δαπανών για τη συμμετοχή της Νομαρχίας Αθηνών στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MED «Teenergy Schools».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki