Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Προχωρά ο άξονας Σέρρες-Δράμα-Καβάλα

Συνεργασία των γειτονικών νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας για την από κοινού υποστήριξη έργων που έχουν διανομαρχιακό χαρακτήρα, όπως ο Οδικός Άξονας Ε61 που συνδέει τους τρείς νομούς Σέρρες- Δράμα- Καβάλα, με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα ζήτησε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης μιλώντας σήμερα στη Δράμα, σε Ημερίδα με θέμα: "Ο άξονας Ε61 ως αναπτυξιακή υποδομή των Νομών Καβάλας - Σερρών - Δράμας".
Ο υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι:
-Η χάραξη του Κάθετου Άξονα 61 δεν πρέπει να περιοριστεί στη σύνδεση του Άξονα "Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνα" (κ.α. 60) με το λιμάνι της Καβάλας και να αγνοηθεί η διασυνοριακή σύνδεση Ελλάδος - Βουλγαρίας στην "Εξοχή" του Νομού Δράμας. Ο Άξονας 61 επιβάλλεται να μελετηθεί στην κατεύθυνση σύνδεσης του λιμανιού της Καβάλας, τόσο με τον Κάθετο Άξονα "Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας", όσο και με τον άξονα "Δράμας - Εξοχής".
Ειδικότερα, ο Κάθετος Άξονας 61 θα συμπεριλάβει παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες, στην ευρύτερη περιοχή των τριών Νομών, Σερρών, Δράμας και Καβάλας, όπως είναι η περιαστική οδός των Σερρών μήκους 15,50 χλμ, όπου θα παρακάμπτει τον οικισμό του Λευκώνα και την πόλη των Σερρών. Η προεκτιμώμενη απαιτούμενη δαπάνη για την υλοποίηση της Περιαστικής οδού Σερρών ανέρχεται στα 90 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ήδη έχει ξεκινήσει διαγωνισμός την 12.01.2010 για την εκπόνηση των οριστικών μελετών Οδοποιίας, Υδραυλικών και Προκαταρκτικών μελετών τεχνικών, προϋπολογισμού δαπάνης 850.000 ευρώ, ο οποίος και βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου τεχνικών προσφορών. Επίσης έχει ήδη ανατεθεί η εκτέλεση γεωερευνητικών εργασιών προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.
-Για το τμήμα σύνδεσης των Σερρών με τον άξονα Δράμα - Αμφίπολη, προβλέπεται η αναβάθμισή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο και νέα τμήματα χαράξεων. Η ανάθεση σύμβασης προϋπολογισμού 369.746 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και οριστικής υδραυλικής μελέτης για το πρώτο τμήμα των 29 περίπου χλμ., βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης. Για το τμήμα της νέας χάραξης μήκους 16 περίπου χλμ, εγκρίθηκε η προκήρυξη δύο διεθνών διαγωνισμών συνολικού προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, για την ανάθεση οριστικών μελετών Οδοποιίας, τοπογραφικών μελετών, αποτυπώσεων και κτηματολογίου. Το προεκτιμώμενο κόστος υλοποίησης του έργου ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
-Ο συντονισμός των μελετών για τον άξονα Ε61 θα ανατεθεί στην Εγνατία Οδό Α.Ε. έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη και οικονομικότερη λύση που θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακός πυλώνας στην περιοχή των τριών νομών.
Για το τμήμα σύνδεσης του άξονα Δράμας - Αμφίπολης με τη Δράμα, μήκους περί τα 23 χλμ, προβλέπεται αναβάθμιση σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, κατασκευή ανισόπεδων κόμβων, παράκαμψη οικισμών καθώς και παράπλευρο δίκτυο όπου αυτό απαιτείται. Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 120 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Το τμήμα Δράμας - Καβάλας μήκους 28 χλμ περίπου, προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, ίδιας διατομής (22,25 μ., δύο ανεξάρτητοι κλάδοι κυκλοφορίας, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας έκαστος και ΛΕΑ έκαστος). Το προεκτιμώμενο κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 130 εκ. χωρίς ΦΠΑ.
Η Κατασκευή του Οδικού Άξονα Αμφίπολη - Μεσοράχη θα ξεκινήσει άμεσα, αφού ήδη υπάρχει ανάδοχος και οι πόροι είναι διασφαλισμένοι στο ΠΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τμήματα του νομαρχιακού δικτύου των τριών νομών θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας που έχει συγκροτήσει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα επόμενα χρόνια. Η σχολική στέγη και η αντιπλημμυρική προστασία αποτελούν επίσης τομείς στους οποίους εργαζόμαστε και δρομολογούνται επιμέρους παρεμβάσεις.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki