Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οι πεζογέφυρες της Κηφισίας

Έχουν "παγώσει" οι εργασίες για την καταγραφή δύο πεζογεφυρών επι της Κηφισίας στα διοικητικά όρια του δήμου Αμαρουσίου.Ο δήμος  αναμένει την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ ώστε να μπορέσει νομίμως να συνεχίσει τις εργασίες για την κατασκευή του έργου των πεζογεφυρών, το οποίο είναι σημαντικό για το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών.

Οι ενέργειες που έχει κάνει για την κατασκευή των δύο πεζογεφυρών, είναι συγκεκριμένες:

• Στις 15 Ιουνίου 2009 υπεγράφη, κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού και κατόπιν αλληλογραφίας του Δήμου Αμαρουσίου με το ΥΠΕΧΩΔΕ, σύμβαση με εργοληπτική εταιρία για την κατασκευή δύο πεζογεφυρών επί της Λ. Κηφισίας, η μια στο ύψος της οδού Αναβρύτων και  η δεύτερη στο ύψος της οδού Δ. Γούναρη.
• Ξεκίνησαν οι προκατασκευαστικές εργασίες, αλλά το έργο σταμάτησε στις 14 Αυγούστου 2009, διότι πολίτης άσκησε αίτηση αναστολής κατά του διαγωνισμού ενώπιον το Συμβουλίου της Επικρατείας και πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη γέφυρα της Αναβρύτων.

Έκτοτε, συναισθανόμενη  την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου,  η Δημοτική Αρχή ζήτησε και έλαβε από την Τροχαία Κηφισιάς, στις 14 Οκτωβρίου 2009, έγγραφο με την παροχή στοιχείων για τα ατυχήματα που έχουν συμβεί στην Λ. Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, το οποίο αναφέρει ότι από την 1 Ιανουαρίου 2005 ως σήμερα, 3 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή του και 8 τραυματίστηκαν, στο τμήμα της Λ. Κηφισίας που διασχίζει τα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.
Το έγγραφο αυτό οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου διαβίβασαν στο ΣτΕ, μαζί με την αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής και τη συνέχιση του έργου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki