Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΔΡΑΜΑ:Προτάσεις για αναβάθμιση οδικών δικτύων

Προτάσεις για την αναβάθμιση του δικτύου μεταφορών και συγκοινωνιών του νομού Δράμας προωθεί η νομαρχία . Συγκεκριμένα προτείνεται  :

1. Ενταξη στο ΕΣΠΑ του άξονα Δράμα- Αμφίπολη διατομής ΟΜΟΕ Α ΙΙ β4ν (αυτοκινητόδρομος με 4 λωρίδες κυκλοφορίας και νησίδα), ο οποίος  συνδέει το νομό με τη Θεσσαλονίκη, και του οποίου οι μελέτες ολοκληρώνονται εντός του 2010. Προωθούμε συγχρόνως την ανάληψη και το συντονισμό του όλου έργου από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. η οποία διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία και έχει τεράστια κατασκευαστική εμπειρία.

2. Ο άξονας Εξοχή- Δράμα-Καβάλα να καταστεί δρόμος υψηλών ταχυτήτων και να χαρακτηριστεί κάθετος άξονας προς Εγνατία. Ο δρόμος πληροί όλα τα κριτήρια δ.

Για τα έργα αυτά υπήρξε σαφής δέσμευση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Ι. Μαγκριώτη ότι θα υπάρξει προσπάθεια χρηματοδότησής του από τα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου και από τα Περιφερειακά κατά τον επαναπρογραμματισμό της 4ης προγραμματικής περιόδου.

3. Ο Ε22 (πρώην Ε61) με αφετηρία τις Σέρρες και κατάληξη την Καβάλα να συνδυαστεί με τους δύο παραπάνω άξονες κουμπώνοντας στον Δράμα- Αμφίπολη και εν συνεχεία οδεύοντας προς Δράμα και Καβάλα.

Η πρόταση αυτή θα εξοικονομήσει πόρους οι οποίοι μπορούν να διατεθούν για την κατασκευή του πλέγματος των τριών δρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι το τρέχον χρονικό διάστημα συντάσσεται προκαταρτική μελέτη η οποία θα καθορίσει την πορεία όδευσης του άξονα Ε 22, αν θα οδεύσει προς Ελευθερούπολη ή αν θα ταυτισθεί με τον άξονα Δράμας -Καβάλας, και ο οποίος προγραμματίζεται για κατασκευή μετά το 2020.

4. Τέλος προτείνεται   η χάραξη ς νέας Προαστιακής Σιδηροδρομικής γραμμής  Θεσσαλονίκη � Ασπροβάλτα - Αμφίπολη - Δράμα -Καβάλα.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki