Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απο το πάρκο στο δολάριο

Tην έναρξη του διαγωνισμού για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό ΑΕ., ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ελληνικό Α.Ε. θα επιδιώξει την αξιοποίηση της έκτασης 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων του Ελληνικού, μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο που θα καταθέσει ο επιλεγμένος επενδυτής και θα περιλαμβάνει την έκταση του παλαιού αεροδρομίου Αθηνών, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης και ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

«Η συνολική έκταση», σημειώνεται, «βρίσκεται στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αττικής, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, με άμεση πρόσβαση στα ελληνικά νησιά και σε κοντινή απόσταση με το αεροπλάνο από άλλους προορισμούς στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή». Στόχος της διαδικασίας, τονίζει το Ταμείο, είναι να αναμορφωθεί πλήρως η συνολική έκταση, ώστε να αναδειχθεί σε ορόσημο για την περιοχή, ενισχύοντας την ελκυστικότητα της Αθήνας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού και ως κομβικού σημείου για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως επισημαίνεται, το Ελληνικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, τρεις φορές μεγαλύτερο σε έκταση από το μέγεθος του Μονακό, δύο φορές μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου και διπλάσιο από το Central Park της Νέας Υόρκης.

«Η διαδικασία αξιοποίησης στοχεύει στην προσέλκυση στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι θα διαμορφώσουν σαφείς προτάσεις για την επιτυχημένη ανάπλαση της προνομιακής αυτής έκτασης, σε μητροπολιτικό πόλο διεθνούς εμβέλειας και υψηλών προδιαγραφών, πλήρως ενταγμένο στον αστικό ιστό», ενώ εκτιμάται πως «η ανάπλαση αυτή, θα απαιτήσει υψηλές επενδύσεις και θα αποφέρει σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη, τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα». Στην πρώτη φάση της διαδικασίας, διευκρινίζεται, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια οικονομικής βαρύτητας και αξιοπιστίας, προκειμένου να επιλεγούν για το επόμενο στάδιο. Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την 17.00 ώρα Ελλάδος στις 30 Μαρτίου 2012. Οι υποψήφιοι επενδυτές, που πληρούν τα κριτήρια της πρώτης φάσης, θα κληθούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, στο τέλος του οποίου θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το επιχειρηματικό τους σχέδιο και τις δυνατότητες χρηματοδότησης της επενδυτικής πρότασης.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένα ή μέσω συμπράξεων/ κοινοπραξιών. Ο προτιμώμενος επενδυτής είναι πιθανόν να ανακοινωθεί κατά το τέλος του 2012. Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για το διαγωνισμό ενεργούν η Citigroup Global Markets και η Τράπεζα Πειραιώς . Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα διατίθενται από την 8η Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα www.hradf.com στην κατηγορία «Πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki