Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Σύστημα για διορθώσεις

Νομοθετική ρύθμιση για την εισαγωγή διαδικασίας «ομαδικών» ή «εκτεταμένων» διορθώσεων έχει εισηγηθεί για τις κτηματογραφημένες περιοχές η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ στην κυβέρνηση, για τις περιπτώσεις που αναφέρονται ή διαπιστώνονται εκτεταμένες αστοχίες της απεικόνισης των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα. Στόχος της νομοθετικής πρότασης είναι η διόρθωση να ολοκληρώνεται ταχύτερα από τους φορείς του Κτηματολογίου, μέσα από διαδικασίες ευρύτερης συναίνεσης και αποδοχής.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ, καθηγητή Απόστολου Αρβανίτη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Γαληνού για τις κακοτεχνίες του Κτηματολογίου στη Λέσβο και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως, επίσης, ενημερώνει ο κ. Αρβανίτης «για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων, με την προτεινόμενη τροποποίηση, λαμβάνεται μέριμνα για τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών στις περιοχές κατά το διάστημα που θα διενεργείται η ομαδική διόρθωση, δεδομένου ότι θα απαιτείται αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωσή της και αυτό δεν θα πρέπει να επιφέρει δυσχέρεια στη διεξαγωγή τους». Ο κ. Αρβανίτης αναφέρει πάντως ότι η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ έθεσε στη διάθεση των πολιτών διαδικτυακή υπηρεσία θέασης ορθοφωτογραφιών για τη δωρεάν εξυπηρέτηση αναγκών εντοπισμένων ακινήτων.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Γαληνός έχει καλέσει την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή αν επίκειται κλείσιμο του γραφείου της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης του Κτηματολογίου στη Λέσβο, διότι αν αληθεύει κάτι τέτοιο, τότε οι ενδιαφερόμενοι με μεγάλο κόστος θα πρέπει να πηγαίνουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ ενημερώνει τον βουλευτή ότι Μονάδες Τεχνικής Υποστήριξης Κτηματολογίου έγιναν όχι μόνο στη Μυτιλήνη αλλά και σε άλλες περιοχές επειδή «είχαν διατυπωθεί έντονες διαμαρτυρίες σχετικά με την ακρίβεια των κτηματολογικών υποβάθρων και αιτήματα για τη διόρθωσή τους». Παρόμοιες Μονάδες συστήθηκαν και λειτούργησαν σε Λευκάδα, Χίο, Κέρκυρα και Κεφαλονιά. Η Μονάδα στη Λέσβο ολοκλήρωσε τη σύμβαση της στις 26.2.2010 και έκτοτε διέκοψε τη λειτουργία της και παρέδωσε στην Κεντρική Υπηρεσία της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ τα αποτελέσματα των εργασιών της. «Τα μέχρι σήμερα δεδομένα σχετικά με τις ανάγκες διόρθωσης των κτηματολογικών διαγραμμάτων που κατέγραψαν οι Μονάδες Τεχνικής Υποστήριξης στις κτηματογραφημένες περιοχές της χώρας, όπου αυτές λειτούργησαν αξιοποιήθηκαν από την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ», αναφέρει επίσης ο κ. Αρβανίτης

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki