Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Μετρο και τραμ

Οι επεκτάσεις του μετρό και του τραμ προς τον Πειραιά θα προχωρήσουν  δηλώνουν απο το υπουργείο Υποδομών .Σε ανακοίνωση σχετικά με τα δύο εργα επισημαίνουν ότι :

-Το έργο επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ με εγκεκριμένο συγχρηματοδοτούμενο προϋπολογισμό 534,8 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει συμπληρωματικά εγκεκριμένη πίστωση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ. Έχει σημειωθεί καθυστέρηση στη διαδικασία του διαγωνισμού για το έργο αυτό λόγω προσφυγών/καταγγελιών των διαγωνιζομένων, οι οποίες διερευνώνται από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα (DG-Markt). Σύντομα όμως αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα και να προχωρήσει ο διαγωνισμός του έργου στο Β΄ Στάδιο κατάθεσης των οικονομικών προσφορών. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2011 και να υπογραφεί η σύμβαση του έργου.

-Όσον αφορά στο έργο επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 127.650 εκατ. ευρώ. Μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού προέκυψαν καθυστερήσεις στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης λόγω ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν από άλλους συμμετέχοντες κατά της απόφασης κατακύρωσης. Κατατέθηκε και σχετική καταγγελία προς την Ε.Ε. Αφού οι Αρχές ολοκληρώσουν τη διερεύνηση των ενστάσεων και διοικητικού χαρακτήρα καταγγελιών, ο διαγωνισμός θα προχωρήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις τους. Η έναρξη των εργασιών κατασκευής εκτιμάται για το Δεκέμβριο του 2011.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki