Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία εντός 15 ημερών θα καταρτίσει τους άξονες των παραμέτρων για το στρατηγικό σχέδιο μετατροπής του υπό εξάντληση κοιτάσματος Φυσικού Αερίου της Νότιας Καβάλας σε αποθηκευτικό χώρο Φυσικού Αερίου, συγκροτείται με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη.
Το έργο αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υφιστάμενων φυσικών και τεχνικών υποδομών της περιοχής και της υπάρχουσας τεχνογνωσίας για αποθήκευση εισαγόμενου φυσικού αερίου, με στόχο τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.
Το επενδυτικό πρόγραμμα, εκτιμώμενου ύψους 400 εκατομμυρίων Ευρώ, διασφαλίζει άμεσα 300 θέσεις εργασίας, ενώ τονώνει συνολικά την τοπική απασχόληση και επιχειρηματικότητα.
Η τεχνικά και επιστημονικά ορθή αξιοποίηση των χαρακτηριστικών της φυσικής υποδομής, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις που υπάρχουν, διασφαλίζει τη δυνατότητα αποθήκευσης 1 δισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων αερίου, με ημερήσια παροχή τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων για 90 ημέρες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας, αλλά και όμορων διασυνδεδεμένων χωρών.
Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή των επικεφαλής της ΡΑΕ, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ, της «Ενεργειακής Αιγαίου», καθώς και υπηρεσιακών και νομικών παραγόντων του Υπουργείου, εξετάστηκαν όλες οι πτυχές -και ιδιαίτερα οι Νομικές- του θέματος και συζητήθηκαν όλα τα εναλλακτικά σενάρια για την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης.
Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξέφρασε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού επενδυτικού σχεδίου, με απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια, σύμφωνα με το Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο και σε πλήρη εναρμόνιση με το Γ’ Ενεργειακό Πακέτο της Ε.Ε.
Με δεδομένο ότι βασικές παράμετροι της επένδυσης έχουν ήδη παρουσιαστεί, κατά το πρόσφατο παρελθόν, σε πολιτικούς παράγοντες του Νομού Καβάλας αλλά και της υπόλοιπης χώρας, ο κος Μανιάτης ανακοίνωσε ότι το πόρισμα που θα συντάξει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συγκροτούν οι :
-Σταματάκη Σοφία, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π, τέως Πρόεδρος Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών,
-Γιαννακόπουλος Αλέξης, Δ/ντης Δραστηριότητας Μεταφοράς και Εκμετάλλευσης ΔΕΣΦΑ,
-Πολυχρονίου Γεώργιος, Δ/ντης Δραστηριότητας Στρατηγικής και Εταιρικής Ανάπτυξης ΔΕΠΑ και
-Νικολάου Κων/νος, Τεχνικός σύμβουλος Ενεργειακής Αιγαίου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki