Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τι δεν έγιναν απο αυτά που έπρεπε να κάνουν

mikrofono2Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες το realestatenews.gr αν και έχει διατυπωμένη άποψη για τους χειρισμούς που έγιναν για την διαχείριση της δημοσιονομικής κρίσης και οι οποίοι , κατα τον γράφοντα , συνετέλεσαν σε σημαντικό βαθμό για την περαιτέρω διόγκωση της, εντούτοις επέλεξε το δρόμο του ψιθύρου αντί της κραυγής. Η κριτική η οποία μάλιστα δικαιώθηκε εντοπιστηκε στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες επιλογές οδηγούν την οικονομία σε βαθειά και παρατεταμένη ύφεση. Όμως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε η σιωπή γίνεται  πολυτέλεια όταν ο συνομιλητής αποδεικνύεται κουφός.Γι΄αυτό είναι υπόχρεωση να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του διατυπώνοντας ευθέως την άποψη του .
Το υπουργείο Οικονομικών έκρινε ότι ο μοναδικός τρόπος για την μείωση των δαπανών ήταν η μείωση των ονομαστικών αποδοχών και η πραγματική μείωση των συντάξεων. Η άποψη αυτή θα ήταν αποδεκτή αν είχαν προηγηθεί ορισμένες κινήσεις οι οποίες είναι τρέχουσα πρακτική για τον ιδιωτικό τομέα. Για παραδειγμα , ο ιδιώτης επιχειρηματίας το πρώτο που κάνει είναι να εξετάσει τρόπους για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας της επιχείρησης του .
Ετσι επαναδιαπραγματεύεται για παράδειγμα τα ενοίκια , περιορίζει τις προμήθειες , επαναδιαπραγματεύεται συμβάσεις με τους προμηθευτές του, αξιοποιεί περιουσιακά στοιχεία που είναι αναξιοποίητα, μεγιστοποιεί τα έσοδα απο εναλλακτικές πηγές πχ δικαιώματα εκμετάλλευσης , δημιουργεί καινούργια προϊόντα αξιοποιώντας τις οικονομίες κλίμακος, βελτιώνει τα ήδη υφιστάμενα προϊόντα του και προσαρμόζει ανάλογα τα τιμολόγια του, πιάνει δαπάνη προ δαπάνη και  κωδικό προς κωδικό   και συγκρίνει τις τιμές με αυτές που ισχύουν στην αγορά και καλεί του προμηθευτές να κόψουν τα "καπέλα" κ.α..Ειλικρινά τι απ΄όλα αυτά έχουν γίνει; Πως ο απλός άνθρωπος που πληρώνει το δάνειο, πηγαίνει στο σουπερ μάρκετ, αγωνιά για τα τριάντα ευρώ των ιδιαίτερων του παιδιού του, ξενυκτά για το "φακελάκι" που θα πρέπει να δώσει στο γιατρό για να εγχειρίσει τον πατέρα του να δεχτεί ότι ΑΥΤΟΣ είναι η μοναδική λύση των προβλημάτων αυτής της χώρας;
Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά ως λαϊκισμός αλλά δυστυχώς είναι η ωμή αλήθεια που την καταλαβαίνουν και την κατανοούν μόνο όσοι αγωνιούν για το ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ και βρίσκουν άλλους τρόπους για να κάνουν οικονομίες πριν ανακοινώσουν στην οικογενειά τους ότι πρέπει να πουλήσουν το σπίτι για να ξελασπώσουν.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki