Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Εγκλωβισμένη στον ΕΝΦΙΑ

Εγκλωβισμένη στον ΕΝΦΙΑ δείχνει η κυβέρνηση, και ο εκνευρισμός για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση είναι μεγάλος στο μέγαρο Μαξίμου. Για δεύτερη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει λύση, όμως η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, που θα ανακοινωθούν οι διορθώσεις και οι νέες επιβαρύνσεις, το κυβερνητικό σχήμα θα βρίσκεται υπό πίεση.

Η αναβολή της πρώτης δόσης, με τον τρόπο που συμφωνήθηκε ανάμεσα στον Γκ. Χαρδούβελη και τους εκπροσώπους της τρόικας (με το παράλληλο πάγωμα των επιστροφών και των συμψηφισμών), κατέδειξε τα στενά έως ανύπαρκτα περιθώρια ελιγμών που έχει η κυβέρνηση. Επιστροφή φόρου δικαιούνται 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι και το συνολικό ποσόν υπολογίζεται σε 300 εκατ. ευρώ, ωστόσο η διαδικασία επιστροφής μετατίθεται ώστε προηγουμένως να δοθεί ο ΕΝΦΙΑ. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο είναι κατά μέσον όρο 265 ευρώ.

Φθινοπωρινά προβλήματα

Το κράτημα είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση το φθινόπωρο. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού, ο προβληματισμός είναι διάχυτος, παρότι η ανάπαυλα του Δεκαπενταύγουστου επρόκειτο να αξιοποιηθεί για τον σχεδιασμό των επόμενων κυβερνητικών πρωτοβουλιών, αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ και ορίζοντα την προεδρική εκλογή. Με τα φορολογικά έσοδα να είναι στον αέρα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, η συνάντηση του κυβερνητικού κλιμακίου με την τρόικα στο Παρίσι στις αρχές του μήνα μόνον ευχάριστη δεν προδιαγράφεται.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες τον τύμβο Καστά στην Αρχαία Αμφίπολη συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα και ενημερώθηκε από την αρχαιολόγο Κ. Περιστέρη για την πορεία των ανασκαφών. Πέραν του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει η αρχαιολογική ανακάλυψη, είναι εμφανής η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να γυρίσει την ατζέντα της κυβέρνησης που βρίσκεται κολλημένη στο φιάσκο του ΕΝΦΙΑ και στα προβλήματα ζωτικής σημασίας που έχουν οι παραγωγοί της Μακεδονίας από την κρίση στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος σε συνεντεύξεις τους («Βήμα Fm» και «Mega») δεν έκρυψαν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις που θα έχει ο ΕΝΦΙΑ στην εικόνα της κυβέρνησης. Στο πρόβλημα των ροδακινοπαραγωγών, από την άλλη, ενδεικτική είναι η θέση αμηχανίας στην οποία έχει βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνης που, αν και εκλέγεται στην Πέλλα, αποφεύγει να συναντηθεί με τους παραγωγούς της εκλογικής του περιφέρειας και της Ημαθίας. Την Πέμπτη αναμένονται οι ανακοινώσεις της Ε.Ε. που όμως ενδέχεται να είναι διαπιστωτικές. Και σαν να μην έφταναν τα προβλήματα των παραγωγών φρούτων, η κυβέρνηση διαπιστώνει με ανησυχία ότι κλιμακώνονται και οι αντιδράσεις από την πλευρά των κτηνοτρόφων, που είδαν τις εξισωτικές αποζημιώσεις τους να υπολείπονται δραματικά από αυτές που υπολόγιζαν.

Κοινωνική δυσφορία

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κυβερνητικοί παράγοντες διαβλέπουν ότι η αφήγηση της εξόδου από την κρίση και η… κλοτσιά στην τρόικα δεν γυρίζει τον δείκτη της κοινωνικής δυσφορίας και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στις 6 Σεπτεμβρίου, αντί να σηματοδοτήσει μια νέα, τη μεταμνημονιακή -όπως έχουν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν- περίοδο, μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα περίοδο κοινωνικών αντιδράσεων.

Ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματίσει να πάει, όπως κάθε χρόνο για τον Δεκαπενταύγουστο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία, και να επισκεφθεί το Ναύπλιο. Από τη Δευτέρα όμως έχει ζητήσει και από τους στενούς του συνεργάτες, όπως επίσης τους υπουργούς που έχουν ανοιχτά θέματα, να είναι έτοιμοι για συσκέψεις.

Πηγή:www..efsyn.gr

.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki