Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η μάχη της εμπιστοσύνης χάνεται.

grafikaΈνας παλιός έμπορος έλεγε ότι στην αγορά το 80% είναι προσδοκία και το 20% χειροπιαστό χρήμα. «Για να προκόψει μία αγορά θα πρέπει αυτός που ψωνίζει να πιστεύει ότι αυτό που αγοράζει σήμερα θα έχει τα χρήματα για να το πληρώσει αύριο» έλεγε χαριτολογώντας. Εμείς σε αυτό το τόπο πάμε να καταργήσουμε και αυτόν τον βασικό κανόνα της αγοράς. «Επιδρομή σε 60.000 επιχειρήσεις» ο ένας τίτλος. «Έρχονται επιπλέον φόροι» ο άλλος.
«Στα πρόθυρα χρεωκοπίας », ο τρίτος και πάει λέγοντας. Από κοντά ο κεντρικός τραπεζίτης , ο υπουργός Οικονομίας , ο Αλμούνια , ο Τρισέ, η Ντωϋτσε Μπανκ … Κοντολογής  «τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξη».
Όμως η οικονομία δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι . Και αυτό όχι γιατί δεν υπάρχουν χρήματα , αλλά διότι αυτοί που τα έχουν αποκτούν δεκάδες λόγους και άλλα τόσα επιχειρήματα για να τα ασφαλίσουν. Μία τέτοια προοπτική θα ήταν πραγματική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.  Φυσικά ,κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ο απλός πολίτης θα πρέπει να βγει και να σκορπάει τις οικονομίες του για να φτιάξει το κλίμα. Ένα τέτοιο επιχείρημα κινείται μεταξύ του γελοίου και του γραφικού.   Όμως ο απλός πολίτης περιμένει από εκείνους που έχουν την λαϊκή εντολή να δείξουν έμπρακτα εμπιστοσύνη στο καράβι που επέλεξαν να κυβερνήσου. Άλλωστε , αυτοί ζήτησαν το τιμόνι  προφανώς έχοντας εμπιστοσύνη στο καράβι. Γιατί αν δεν είχαν εμπιστοσύνη τότε το απλό μυαλό των κοινών θνητών νομιμοποιείται να ακολουθήσει «υπόγειες διαδρομές».
Το μόνο που μπορεί να ζητήσει ο απλός πολίτης από τον «καπετάνιο» και τον «ύπαρχο» είναι ηρεμία , ασφάλεια και εμπιστοσύνη  στο σκαρί που τιμονεύουν . Τότε μόνο μπορεί να συνταξιδεύσουν ακόμα και στις φουρτούνες.  Σε διαφορετική περίπτωση θα πηδήξουν έξω με την πρώτη ευκαιρία. Με απλά λόγια το κλίμα  τρομολαγνείας που έχει κυριεύσει την οικονομία αυτούς που θα βλάψει θα είναι κυρίως εκείνους που το εμπνεύστηκαν και το επέβαλλαν. Στην περίπτωση αυτή το τίμημα θα είναι η ίδια η ιστορική μνήμη. Η ίδια που έχει  καταστήσει το όνομα  Τρικούπης  συνώνυμο με το δυστυχώς επτωχεύσαμε αγνοώντας ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ο μοναδικός πολιτικός  του 19ου αιώνα που προσπάθησε να βάλει αυτή τη χώρα στις ράγες του …σιδηρόδρομου.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki