Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τέσσερα "καυτά" ερωτήματα στον υπουργό Οικονομικών για την ακίνητη περιουσία

mikrofono1Στη Βουλή το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου καθώς με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης καλεί τον υπουργό Οικονομικών να ανοίξει το φάκελο της ακίνητης περιουσίας απαντώντας σε τέσσερα "καυτά" ερωτήματα.Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονολικών καλείται να δώσει απαντήσεις για :
-    Έχει πραγματοποιηθεί καταγραφή και αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου; Ποια είναι αυτή;

-    Τι ποσοστό της είναι καταπατημένο;

-    Ποια είναι τα ετήσια έσοδα από την εκμετάλλευση της;

-    Σχεδιάζει η κυβέρνηση την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της παρουσίας αυτής  έτσι ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;
Στην ερώτηση μάλιστα επισημαίνεται ότι :"στην περίοδο οξύτατης οικονομικής ύφεσης και ασφυκτικών πιέσεων από τις διεθνείς κερδοσκοπικές αγορές που διανύουμε,  η κυβέρνηση έχει επιλέξει την εύκολη λύση της δραματικής μείωσης των αποδοχών των μισθωτών και συνεπακόλουθα την υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των  φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων.

Την ίδια στιγμή, ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού κράτους και εν δυνάμει εργαλείο εξόδου από την κρίση, παραμένει αναξιοποίητο. Αυτό είναι η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, τόσο της Κεντρικής Διοίκησης όσο και όλων των οργανισμών που απαρτίζουν την Γενική Κυβέρνηση."
Προτείνει μάλιστα να επιβληθεί φόρος  επί της υπεραξίας των ακινήτων του Δημοσίου και της Εκκλησίας, κάθε φορά που θα γίνεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Επίσης, έχει προταθεί ειδικό τέλος επί της εκμετάλλευσης των έργων που εκτελούνται από ιδιώτες ή από συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki