Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα πωλητήρια επιστρέφουν

Μετά απο μία ολιγόμηνη διακοπή τα πωλητήρια κτιριων του Δημοσίου επανάρχονται.Στις 26 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για την πώληση πέντε ακινήτων του ελληνικού δημοσίου στο εξωτερικό, διαδικασία που προωθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ κατά την οποία θα εξεταστούν οι προσφορές και θα επιλεγούν οι πλειοδότες. Πρόκειται για ακίνητα σε Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Ρώμη, Λιουμπλιάνα και Πρετόρια.

Το ακίνητο της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο Μανχάταν, μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Λεωφόρου, επί της 305 East 47th Street, πλησίον του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί τον δεύτερο όροφο συγκροτήματος γραφείων καλούμενου ως “The 3 Dag Condominium” και έχει συνολική ενοικιαζόμενη επιφάνεια 1.416 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.). Ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή έχουν οριστεί τα 9.100.000 δολάρια ΗΠΑ. Στην Ουάσινγκτον το ακίνητο βρίσκεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς δρόμους της αμερικανικής πρωτεύουσας στη Λεωφόρο Massachusetts 2211. Στην περιοχή που χωροθετείται στην συνοικία Kalorama Heights της βορειοδυτικής Washington στεγάζεται παραδοσιακά πληθώρα ξένων διπλωματικών αποστολών. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και τρείς ορόφους συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 754 τ.μ. περίπου, ενώ η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 264 τ.μ. Ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή έχουν οριστεί τα 2.700.000 δολάρια ΗΠΑ.

Στη Ρώμη, το ακίνητο βρίσκεται μέσα στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, 300 μ. ακριβώς νότια από τους κήπους της Villa Borghese επί της 42 Romagna Street και 153 Sardegna Street. «Οι γύρω δρόμοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη πυκνότητα πολυτελών κατοικιών, καθώς και μια σειρά από υψηλής ποιότητας κτίρια γραφείων, συμπεριλαμβανομένων 3 ιδιωτικές τράπεζες». Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πέντε ορόφους και σοφίτα και προσφέρει μια συνολική επιφάνεια περίπου 1.600 τ.μ. Λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 2007 και η ελάχιστη αποδεκτή τιμή ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ.

Για μια ακόμα φορά επιχειρείται η πώληση του ακινήτου της Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία το οποία είναι ένα διατηρητέο κτίριο επί της 17 Veselova Street και βρίσκεται σε μια προνομιακή οικιστική περιοχή, που προστατεύεται από τους κανονισμούς της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη γύρω περιοχή χωροθετούνται πρεσβείες (των Η.Π.Α. και της Αυστρίας), κυβερνητικά κτίρια, καθώς και πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης και το περίφημο πάρκο Tivoli. Είναι ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο και πατάρι, συνολικής επιφανείας 1.215 τ.μ. και δυο ανεξάρτητους χώρους στάθμευσης 20 τ.μ. και 16 τ.μ. αντίστοιχα. Η ελάχιστη αποδεκτή τιμή ορίστηκε σε 800.000 ευρώ. Στην Πρετόρια, το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Hatfield στην πλέον κεντρική λεωφόρο της Νοτιοαφρικάνικης πόλης, στη Stanza Bopape αριθμός 1008, και σε μικρή απόσταση από το Union Building. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει διώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ. και ένα βοηθητικό αυτοτελές κτίσμα συνολικού εμβαδού 50 τ.μ. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 1.766 τ.μ. Η ελάχιστη αποδεκτή τιμή είναι τα 240.000 δολάρια ΗΠΑ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki