Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δυστυχώς θα χαθούν και άλλες δουλειές

Αν οι εταιρίες που έχουν εισηγμένες προς διαπραγμάτευση τις μετοχες τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελούν το δείκτη υγείας της οικονομίας , τότε θα πρέπει να ανησυχούμε όλοι. Αν καταγράψει κανείς την δραστηριότητα τους αλλά και τις ανακοινώσεις τους για τις επενδύσεις το συμπερασμα που θα ανακύψει είναι αποκαρδιωτικό. Τους τρείς τελευταίους μήνες η δραστηριότητα των εισηγμένων περιορίζεται σε διαχείριση του δανεισμού , προγράμματα εξυγίανσης και προγράμματα εξοικονόμησης πόρων.

Ολες , ακόμα και οι τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε επενδύσεις ούτε σε νέα προϊόντα ουτε σε αναβάθμιση των υποδομών τους. Λες και υπνωτισμένες προσπαθουν με τις κινήσεις τους να πείσουν τους μετόχους ότι η κατάσταση είναι υπο έλεγχο και δεν πρόκειται να περιληφθούν στην λίστα των επόμενων προβληματικών. Αυτο ίσως είναι το πιο ανησυχητικό σύμπτωμα για την ελληνική οικονομία η οποία πλέον παραμένει σιωπηλή την επόμενη έκπληξη !

Τυπικό παράδειγμα οι κατσκευαστικές οι οποίες τα τελευταία χρόνια έσπευδαν να ανακοινώσουν την ανάληψη δημοσίων έργων. Σήμερα , απλώς αποσύρονται απο έργα πχ ΜΗΧΑΝΙΚΗ , κοντράρονται με αποφάσεις του δημοσίου που θεωρούν ότι τις πλήττουν πχ Ακαδημία Πλάτωνος και περιμένουν το δημόσιο να ξεμπλοκάρει τις πληρωμές του ώστε να αποκτήσουν την ρευστότητα που τόσο έχουν ανάγκη. Το χειρότερο απο όλα είναι ότι και οι βαλκανικές χώρες κυρίως η Βουλγαρία και η Ρουμανία που ήταν η φυσική διέξοδος τους έχουν πληγεί και αυτές απο την ύφεση με αποτέλεσμα και οι δουλειές και εκεί "πάγωσαν". Το τέλος της διαδρομής είναι ότι τελικά κανείς δεν έχει καταλάβει ότι σήμερα ΤΙΠΟΤΕ δεν προχωρά.

Φυσικά όλα τα παραπάνω μετουσιώνονται σε θέσεις εργασίας είτε που χάνονται είτε που δημιουργούνται. Και δυστυχως το ισοζύγιο όχι μόνο είναι ελλειμματικό αλλά και θα είναι για πολύ καιρό. Κάποιοι απο την Κυβέρνηση ισχυρίζονται ότι με τα μέτρα για το εργασιακό θα ανοίξουν θέσεις εργασίας αφού το λειτουργικό κόστος θα γίνει πιο ευέλικτο. Λάθος, το πρόβλημα των επιχειρηματιών δεν είναι ότι τους κοστίζει η εργασία το πρόβλημα είναι οι δουλειές . Και αυτή την στιγμή δεν έχουν δουλειές. Όσον αφορά τα μέτρα για το εργασιακό αυτά είναι χρήσιμα , σε όσους αντέξουν, όταν τελειώσει η κρίση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki