Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Φοροδιαφεύγουν και οι μισθωτοί…

Σχεδόν 180.000 υπάλληλοι έκρυβαν από την εφορία μέρος ή και το σύνολο των αποδοχών τους, προέκυψε από τις διασταυρώσεις που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, έγινε διασταύρωση των δεδομένων των Οριστικών Δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (έντυπο Ε7) και του Β' αντιτύπου των Βεβαιώσεων Αποδοχών για Υπηρεσίες Δημοσίου, τα οποία υποβλήθηκαν στη Γ.Γ.Π.Σ. και στις Δ.Ο.Υ. το Οικονομικό Έτος 2009 και αφορούν εισοδήματα του 2008. Τα δεδομένα αυτά διασταυρώθηκαν με τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις που δηλώθηκαν με τη Δήλωση Εισοδήματος Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Οικονομικού Έτους 2009.
Από τη διασταύρωση προέκυψε ότι:
-Σε 150.000 περίπου περιπτώσεις φορολογούμενων διαπιστώθηκε ότι δηλώθηκαν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που προκύπτουν από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους. Το συνολικό ύψος των μη δηλωθέντων αποδοχών υπερβαίνει τα 205 εκατομμύρια ευρώ.
-28.000 περίπου περιπτώσεις φορολογούμενων, οι οποίοι ενώ δηλώθηκαν από εργοδότες ως αποδέκτες αμοιβών για μισθωτές υπηρεσίες άνω των 10.000 ευρώ, δεν υπέβαλαν Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το αντίστοιχο έτος (Οικ. Έτος 2009). Το συνολικό ποσό εισοδήματος που δε δηλώθηκε από αυτές τις περιπτώσεις αγγίζει τα 507 εκατομμύρια ευρώ.
Τα αποτελέσματα της διασταύρωσης αποστέλλονται στις αρμόδιες διευθύνσεις και τις Δ.Ο.Υ.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki