Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η εφορία, οι γείτονες και η Airbnb

Δικαστική απόφαση φέρνει ανατροπή στο καθεστώς βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω Airbnb ή άλλης πλατφόρμας. Η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης απαγόρευσε την ενοικίαση παραθεριστικής βίλας σε παραθαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής και ανοίγει το δρόμο για ανάλογη απαγόρευση τουριστικής εκμετάλλευσης χιλιάδων οικιστικών ακινήτων. Μάλιστα η ιδιοκτήτρια του ακινήτου καλείται να καταβάλει και αποζημίωση στους γείτονες.

 

Το ακίνητο βρίσκεται σε συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Με την απόφασή του το δικαστήριο δέχεται τον κανονισμό του συγκροτήματος και απαγορεύει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που γίνονται επιχειρηματικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η ιδιοκτήτρια του ενός από τα τέσσερα καταλύματα του συγκροτήματος πήρε από τον ΕΟΤ το ειδικό σήμα λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων και καταχώρησε σχετική αγγελία σε 15 τουριστικούς οδηγούς και σχετικές ιστοσελίδες. Λένε οι δικηγόροι που άσκησαν την αγωγή για λογαριασμό των άλλων ιδιοκτητών του συγκροτήματος άρχισαν τα προβλήματα. Οι πελάτες της κυρίας που ενοικίαζε το δικό της ακίνητο καταλάμβαναν θέσεις πάρκινγκ, την πισίνα, τους κοινόχρηστους χώρους, έκαναν φασαρία κλπ.

 

Με την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης η ιδιοκτήτρια δεν μπορεί πλέον να νοικιάζει με τον τρόπο αυτό το ακίνητο και θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 4.400 ευρώ στο κοινό ταμείο του συγκροτήματος.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki