Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Παρέμβαση για τον ΕΝΦΙΑ

Όταν δημοσιεύτηκε η πρόσφατη απόφαση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, αναρωτηθήκαμε δημόσια …πόσο άραγε θα μας κοστίσει η μείωση αυτή. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ αλλά και τη φορολογία του ότι απέμεινε από τα μισθώματα – και δεν διαψεύδονται δυστυχώς από την κυβέρνηση - επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, θα βαπτιστούν «πλούσιοι» όσοι χρειάζεται προκειμένου να βγαίνουν στα χαρτιά τα νούμερα των εσόδων και να κλείσει η αξιολόγηση του προγράμματος. Ετσι αντί να υπάρξει έστω και οριακή ελάφρυνση λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, η Πολιτεία επεξεργάζεται ακόμη μεγαλύτερους φορολογικούς συντελεστές, ιδιαίτερα για εκείνους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ήδη υφίστανται τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια να παίξουν το ρόλο της «Ιφιγένειας» προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά η θυσία έχει ήδη γίνει, η κτηματαγορά και η μισθωτική αγορά είναι νεκρές και όποιος προσπαθεί να απομυζήσει περισσότερα έσοδα από τις ανύπαρκτες αυτές αγορές, απλά ματαιοπονεί.

Η ΠΟΜΙΔΑ δεν επικαλείται την κοινωνική ευαισθησία των κυβερνώντων γιατί δυστυχώς φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν έχει πλέον νόημα. Επικαλείται όμως την κοινή λογική: Όταν αντί να μειώσεις την επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ επιχειρείς να την αυξήσεις, θα πρέπει να διευρύνεις τη φορολογική βάση, ζητώντας να πληρώσουν επιτέλους οι γνωστοί εκτός σχεδίου «τζαμπατζήδες», και όχι να φορτώσεις περισσότερο όσους έχουν ματώσει μέχρι σήμερα για να είναι συνεπείς, και δεν αντέχουν άλλο! Δεν μπορεί ποτέ η συνέπεια των βαρύτερα φορολογουμένων στην πληρωμή των φόρων τους, να αποτελεί λόγο επαύξησης της υπερφορολόγησής τους! Προειδοποιούμε με κάθε υπευθυνότητα ότι όσοι, εντός ή εκτός Ελλάδος, σχεδιάζουν ακόμη βαρύτερο ΕΝΦΙΑ αναμένοντας περισσότερα έσοδα, θα πέσουν έξω στους υπολογισμούς τους γιατί δεν υπάρχουν πλέον χρήματα για κάτι τέτοιο. Και τότε θα ψάχνουν για νέα μέτρα, ακόμη χειρότερα, σε βάρος όλων…

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki