Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα μυστικά των δανείων

Σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο; Είναι το πρώτο ερώτημα που αντιμετωπίζει ο υποψήφιος δανειολήπτης καθως οι δύο αυτοί τύποι δανείου είναι οι βασικές επιλογές πάνω στις οποίες οι τράπεζες στήνουν και τα υπόλοιπα προγράμματα των στεγαστικών τους δανείων.

Με σταθερό επιτόκιο δάνειο

Ένα σταθερό επιτόκιο ενυπόθηκου δανείου δεν αλλάζει καθ 'όλη τη διάρκεια του δανείου . Η συνολική πληρωμή παραμένει η ίδια , σε όλη την διάρκεια του δανείου γεγονός που καθιστά εύκολο τον προϋπολογισμο για τους δανειολήπτες. Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται κατά τα πρώτα χρόνια αποτελούν κυρίως πληρωμές τόκων . Το βασικό πλεονέκτημα των δανείων σταθερού επιτοκίου είναι ότι ο δανειολήπτης προστατεύεται από αιφνίδιες και δυνητικά σημαντικές αυξήσεις στα επιτόκια . Αν και το επιτόκιο είναι σταθερό, το συνολικό ποσό των τόκων που θα πληρώσετε εξαρτάται από τους όρους του δανείου.Παραδοσιακά οι τράπεζες προσφέρουν σταθερό επιτόκιο δάνεια 30, 20 και 15 ετών. Το 30-έτές δάνειο είναι η πιο δημοφιλής επιλογή γιατί προσφέρει τη χαμηλότερη μηνιαία δόση ωστόσο, οι τόκοι είναι μεγαλύτεροι.Οι μηνιαίες πληρωμές για τα μικρότερης διάρκειας ενυπόθηκα δάνεια είναι υψηλότερες , ώστε να εξοφλείται το αρχικό κεφάλαιο σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Με κυμαινόμενο επιτόκιο

Η βασική αρχή είναι η προσαρμογή του επιτοκίου. Για παράδειγμα μπορεί αρχικά το επιτόκιο να βρίσκεται κάτω από το επιτόκιο της αγοράς για ένα ανάλογο δάνειο με σταθερό επιτόκιο , και στη συνέχεια, αυξάνεται.Προσφέρονται δάνεια που έχουν ένα σταθερό χρονικό διάστημα κατά το οποίο το αρχικό επιτόκιο παραμένει σταθερό , μετά το οποίο το επιτόκιο προσαρμόζεται σε ένα προκαθορισμένο εύρος . Η περίοδος σταθερού επιτοκίου μπορεί να διαφέρει σημαντικά - οπουδήποτε από ένα μήνα έως 10 χρόνια.

Ορολογία

* Ρύθμιση επιτοκίου - Πρόκειται για το χρονικό διάστημα μεταξύ των προσαρμογών των επιτοκίων (π.χ. μηνιαία, ετήσια , κ.λπ.).

* Επιτόκιο αναφοράς - Οι προσαρμογές συνδέονται με ένα συγκεκριμένο δείκτη αναφοράς, όπως το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς κ.α

* Περιθώριο - Κατά την χορήγηση του δανείου σας, συμφωνείτε να πληρώσετε ένα ποσοστό που είναι ένα συγκεκριμένο ποσοστό υψηλότερο από το επιτόκιο αναφοράς.

* Caps - Πρόκειται για το όριο που το επιτόκιο μπορεί να αυξηθεί κάθε περίοδο προσαρμογής . Προσφέρονται διάφορα προγραμματα αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί κάποια στιγμή να βρεθείτε να χρωστάτε περισσότερα απο ότι δανεισθήκατε.

* Οροφή - Αυτό είναι το υψηλότερο επιτόκιο που επιτρέπεται να γίνει κατά τη διάρκεια της ζωής του δανείου .

Δάνειο το οποίο είναι σωστό για σας ;

Κατά την επιλογή ενός ενυπόθηκου δανείου , θα πρέπει να εξετάσει ένα ευρύ φάσμα των προσωπικών στοιχείων και της ισορροπίας τους με την οικονομική πραγματικότητα σας να κινείται σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά . ; Ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν χαμηλές πληρωμές στο άμεσο μέλλον είναι πρωταρχική απαίτηση σας ή αν δεν σκοπεύετε να κρατήσετε το ακίνητο αρκετό καιρό ώστε τα επιτόκια να αυξηθούν . Σε περίπτωση που τα επιτόκια είναι υψηλά και αναμένεται να μειωθούν , ένα κυμαινόμενο δάνειο θα σας εξασφαλίσει ότι θα απολαύσετε τα χαμηλότερα επιτόκια χωρίς την ανάγκη για την αναχρηματοδότηση . Σε περίπτωση που τα επιτόκια είναι σε ανοδική τροχιά τότε μία σταθερή και προβλέψιμη πληρωμή είναι σημαντικό για εσάς ,και για αυτό ένα σταθερό επιτόκιο ενυπόθηκου δανείου μπορεί να σας ταιριάζει .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki