Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Λιγότερα δάνεια μέχρι το τέλος του χρόνου

Το μισό ΑΕΠ χρωστούν σε στεγαστικά, δάνεια και κάρτες τα ελληνικά νοικοκυριά έναντι 64,5% των ευρωπαίων.Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι , σε ορισμένες χώρες της ΕΕ-27 και ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, ο βαθμός χρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ζώνης του Ευρώ.

Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις της ΑLPHA Bank ο δανεισμός των νοικοκυριών δεν πρόκειται να επιδιενωθεί στην διάρκεια του 2010 αφού οι τράπεζες δεν φαίνεται να αυξήσουν τις χορηγήσεις τους τόσο στις επιχιερήσεις όσο και στους ιδιώτες. "Για το 2010 ως σύνολο η πιστωτική επέκταση θα επιβαρυνθεί σε μεγάλο βαθμό από την διατάραξη της πιστοληπτικής ικανότητας του δημόσιου τομέα, γεγονός που περιορίζει τις δυνατότητες των τραπεζών να αναπτύξουν απρόσκοπτα τα χρηματοδοτικά τους προγράμματα." αναφέρεται χρακτηριστικά σε ανάλυση των υπηρεσιών της τράπεζας.

Ήδη , τα στοιχεία του α΄τετραμήνου είναι ενδιεκτικά των τάσεων οι οποίες στην διάρκεια του χρόνου όλα δείχνουν ότι θα επιδεινωθούν. "Ο ετήσιος ρυθμός ανόδου των δανείων προς τα νοικοκυριά διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση τον Απρ.’10, από 2,7% τον Μάρτ.’10 και τονΦεβρ.’10, 3,1% τον Δεκ.’09 και 8,4% τον Απρ.’09. Ειδικότερα, ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων υποχώρησε οριακά στο 3,3% σε ετήσια βάση τον Απρ.’10 από 3,5% τον Μάρτ.’10, 3,6% τον Φεβρ.’10, 3,7% τον Δεκ.’09 και 7,8% τον Απρ.’09.

Ο 12μηνος ρυθμός ανόδου των καταναλωτικών δανείων και λοιπών παρέμεινε στο χαμηλό επίπεδο του 0,8% σε ετήσια βάση τον Απρ.’10 από 1,1% τον Μάρτ.’10 1,8% τον Δεκ.’09 και 9,5% τον Απρ.’09. Η κάμψη της ροής των καταναλωτικών δανείων αντικρίζεται στην πτώση της ζήτησης για διαρκή κυρίως καταναλωτικά αγαθά.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki