Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ευκολίες από τις τράπεζες για στεγαστικά

Η κρίση αναγκάζει τις τράπεζες να προσφέρουν ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες που βρίσκονται στο «κόκκινο». Ήδη προωθείται νομοθετική  ρύθμιση που θα προβλέπει παρεμβάσεις στα στεγαστικά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, και σημειώνοντας ότι η πλειονότητα αυτών που θα ωφεληθούν από τη ρύθμιση, είναι δημόσιοι υπάλληλοι.
Από την πλευρά του, ο κ. Γιακουμάτος μίλησε «για χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά λόγω της οικονομικής κρίσης», και τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει άμεσα νομοθετικής πρωτοβουλίες «για να απεγκλωβιστούν από το βραχνά των τραπεζών».
Ο κ. Σαχινίδης, ανέφερε ότι σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι ελληνικές τράπεζες, συνυπολογίζοντας τις μηνιαίες εισοδηματικές απώλειες των πελατών τους, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί, θα επιμηκύνουν τις δόσεις των δανείων έτσι ώστε, για ένα χρονικό διάστημα, να πληρώνουν μόνο τους τόκους.
Όπως είπε, η ρύθμιση αυτή δεν θα είναι ομοιόμορφη, αλλά η κάθε τράπεζα θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική ως προς το χρόνο επιμήκυνσης.
Ακόμα, ο κ. Σαχινίδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, θα αναλάβει σειρά και άλλων νομοθετικών πρωτοβουλιών ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές που πήραν δάνεια είτε στεγαστικά είτε καταναλωτικά και με τα νέα μέτρα έχει συρρικνωθεί ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι ήδη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα προστασίας ανέργων που δίνεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής έως 12 μήνες, των καταναλωτικών δανείων και μέχρι 24 μήνες των στεγαστικών δανείων.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki