Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Η τρόικα «παγώνει» τα «κόκκινα» δάνεια

Σκληρά παζαρεύει  η τρόικα τις ρυθμίσεις που ζητά η κυβέρνηση για τα στεγαστικά δάνεια. Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και η ανακεφαλαιοποίηση που σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δανειστών γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς είναι οι λόγοι που δεν μπορεί αυτή την στιγμή να δεχτούν τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Αγκάθι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων των νοικοκυριών ειναι  ο προσδιορισμός του επιτοκίου της περιόδου χάριτος.Η τρόικα ζητά, , το επιτόκιο να μην είναι σταθερό αλλά να ακολουθεί το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις φαίνεται να συμφωνούν στη χρονική διάρκεια της περιόδου χάριτος για τους δανειολήπτες που θα ενταχθούν στις ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στα 4 χρόνια (48 δόσεις), στα κριτήρια για την ένταξη στις ρυθμίσεις με εκτίμηση της συνολικής περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη (κινητής και ακίνητης περιουσίας) καθώς και στο ύψος του ανεξόφλητου δανείου το οποίο θα αφορά η ρύθμιση.

Μάλιστα, τρόικα και κυβέρνηση καταλήγουν το ύψος του ποσού ακίνητης και κινητής περιουσίας που θα μπορούν να έχουν όσοι εντάσσονται στις ρυθμίσεις να είναι μικρότερο των 300.000 ευρώ, ενώ για το ύψος του ανεξόφλητου δανείου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 125.000 ευρώ, δηλαδή 5 φορές περισσότερο από το εισόδημα του δανειολήπτη, που αρχικά έχει προσδιοριστεί στα 25.000 ευρώ.

 

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki