Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

"Παγώνουν" εως Ιούνιο τα δάνεια ΟΕΚ

Τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καθορίζει απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Β.Κεγκέρογλου. Η επιδότηση αφορά ενοίκια που καταβλήθηκαν το 2009.

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου, η διακοπή παραλαβής αιτήσεων χορήγησης δανείων από τα δανειοδοτικά προγράμματα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Το "πάγωμα" των προγραμμάτων αποφασίστηκε αρχικά τον περασμένο Ιούλιο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, και είχε δοθεί νέα παράταση ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Στην απόφαση προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Μεμονωμένα άτομα. Απαιτούνται 2.800 τουλάχιστον ημέρες εργασίας. Για τους μακροχρόνια ανέργους χρειάζονται 2.200 οι απαιτούμενες ημέρες εργασίας. Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τους εποχικούς εργαζόμενους (που παίρνουν το επίδομα από τον ΟΑΕΔ) και τους οικοδόμους. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να έχουν πραγματοποιήσει 1.700 τουλάχιστον ημέρες.

2. Δικαιούχοι έγγαμοι χωρίς παιδιά. Πρέπει να έχουν 2.500 ημέρες εργασίας

3. Δικαιούχοι έγγαμοι με ένα παιδί. Απαιτούνται 2.200 ημέρες εργασίας

4. Δικαιούχοι έγγαμοι με δύο παιδιά. Πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 1.900 τουλάχιστον ημέρες εργασίας

5. Δικαιούχοι έγγαμοι με τρία παιδιά. Χρειάζονται 1.600 ημέρες εργασίας.

6. Ζευγάρια που παντρεύτηκαν την τελευταία διετία. Χρειάζονται 1.900 ημέρες εργασίας. Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας (π.χ. παραμεθόριοι νομοί, νησιά), όπου απαιτούνται λιγότερες ημέρες εργασίας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki