Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ε.Ε: Όταν η πανοπλία εμφανίζει ρωγμές

mikrofono2Ορισμένες φορές αισθάνεσαι δικαίωση καθώς διαπιστώνεις ότι λίγο καιρό νωρίτερα είχες αναδείξει καταστάσεις που κάποιοι άλλοι τις "βλέπουν¨-η καλύτερα τις δημοσιοποιούν- λίγο αργότερα. Ρεπορταζ που δημοσιεύτηκε αργα το βράδυ στο BBC επισημαίνει ότι " η ελληνική κρίση αποκάλυψε επίσης ένα βαθύτερο χάσμα μεταξύ του Βερολίνου και του Παρισιού για τον τρόπο διαχείρισης  της ευρωπαϊκής οικονομίας".
Εμείς στο www.realestatenews.gr εδώ και ένα μήνα περίπου είχαμε επισημάνει ότι το "ελληνικό πρόβλημα" αναδεικνύει τις ιστορικές ευρωπαϊκές διαφοροποιήσεις και αυτό είναι το στοιχείο στο οποίο πρέπει να βασιστεί η ελληνική διπλωματία. Το ρεπορταζ του βρεταννικού ειδησεογραφικού οργανισμού δεν σταματά εδώ προσωρά και λίγο παραπέρα επισημαίνοντας  ότι , "όταν η  Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Christine Lagarde κάλεσε δημοσίως τους Γερμανούς να ξεκινήσουν να αυξάνουν τις δαπάνες τους , αυτό πυροδότησε μια αντιδράσεις" και το BBC αναδεικνύει ένα απόσπασμα της συνέντευξής το οποίο αποκαλύπτει τον σκεπτικισμό της γαλλικής πλευράς απέναντι στις επιλογές της Γερμανίας.
"Νομίζω ότι η Γερμανία θα μπορούσε να λάβει μέτρα για τη μείωση των φόρων της, προκειμένου να προωθήσει την εγχώρια κατανάλωση. Αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει στη Γαλλία κατά την εξαγωγή των προϊόντων μας στη Γερμανία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός εταίρος μας.", είπε χαρακτηριστικά η κυρία Lagarde, σύμφωνα με το ρεπορταζ.Συμπέρασμα; Με τη Γερμανία και τη Γαλλία  να συγκρούονται για την οικονομική πολιτική, και το ευρώ να βυθίζεται στα χαμηλά των τελυταίων  10 μήνών   έναντι του δολαρίου οι προοπτικές της Ευρώπης δεν είναι οι καλύτερες...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki