Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αναχρηματοδότηση: Για καλό και για κακό

Η απόφαση για την αναχρηματοδότηση εξαρτάται από πολλές μεταβλητές. Πόσο καιρό σας ανήκει το σπίτι; Πόσο καιρό περιμένετε να συνεχίσετε να το έχετε; Έχετε τις προϋποθέσεις για μία νέα χρηματοδότηση ; Μήπως η εξοικονόμηση δικαιολογεί το κόστος ή την ταλαιπωρία; Θα πληρώσετε πρόστιμο, αν εξοφλήσετε το τρέχον δάνειο πολύ νωρίτερα; Γιατί να προχωρήσει όμως κάποιος σε αναχρηματοδότηση;Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προχωρούν σε μία τέτοια επιλογή αποσκοπούν σε χαμηλότερες μηνιαίες πληρωμές . Εάν τα επιτόκια μειώθηκαν σημαντικά από τότε που έλαβε ο δανειολήπτης το δάνειο δικαιολογείται μία τέτοια απόφαση, Επίσης δικαιολογείται αν με το τρόπο αυτό μπορείτε να περιορίσετε την δόση του δανείου σε επίπεδα που δεν προκαλούν άγχος πληρωμής, . Αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τη αναχρηματοδότηση : Ίσως θέλετε να εκμετελλευτείτε όλη την αξία του σπιτιού και να αποκτήσετε ρευστότητα. Αυτό ισχύει σε περίπτωση παλαιού δανείου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε ένα νέο δάνειο απο την ίδια ή άλλη τράπεζα με βάση τις τρέχουσες αξία του σπιτιού . Έτσι θα αποπληρώσετε το παλαιό δάνει και βάλετε στην τσέπη τη διαφορά.

Ή μήπως θέλετε να συντομευθεί η περίοδος η περίοδος αποπληρωμής; Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την ανταλλαγή του τρέχοντος 30-έτους με δάνειο 15-έτους διάρκειας.

Ένας άλλος λόγος για αναχρηματοδοτήση είναι η μετροπή του επιτοκίου απο κυμαίνομενο σε σταθερό ή το αντίστροφο. Ή, ακόμα επειδή θέλετε ένα δάνειο με απαλλαγή δόσεων για το αρχικό διάστημα ή επίσης  ένα άλλο δάνειο με ρυθμιζόμενη επιλογή των τοκοχεωλυτικών δόσεων .

Οι επιλογές σας είναι σχεδόν όσες οι κατηγορίες των στεγαστικών δανείων που προσφέρονται στην αγορά αλλά όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν είστε στην λίστα του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και ότι η τράπεζα θα το δεκτεί . Αν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία η αναχρηματοδότηση είναι η προτελευταία λύση για να σώσετε το σπίτι σας ...

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki