Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κρίση ρευστότητας φοβούνται οι τραπεζίτες

Οργιάζουν οι φήμες ότι η ελληνική οικονομία θα βρεθεί τους αμέσως επόμενους μήνες στη δίν η της έλλειψης ρευστότητας καθως η αδυναμία πρόσβασης των τραπεζών να αντλήσουν ρευστό απο την διεθνή αγορά θα γίνει το μεγαλύτερο αγκάθι του συστήματος.Στα πλαίσια αυτά οι τραπεζίτες σεν αποκλείουν αύξηση του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών, το οποίο θα μετακυλήσει στην πορεία και στους δανειζόμενους προκαλούν οι συνθήκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.
Τον Ιούνιο λήγουν 28 δισ. ευρώ από τον δανεισμό που έλαβαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία «αποσύρει» σταδιακά τη ρευστότητα από το ευρωσύστημα, ενώ η πρόσβαση στις αγορές χρήματος επιβαρύνεται από τα υψηλά spreads του δημοσίου.
Τις προκλήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας, τις οποίες οι τραπεζίτες θεωρούν διαχειρίσιμες, επισημαίνει σε χθεσινή έκθεσή του ο οίκος Fitch, υπογραμμίζοντας πάντως, την ισχυρή καταθετική βάση του εγχώριου κλάδου.
Οι πιέσεις στη ρευστότητα είναι από τα βασικά ζητήματα για τους τραπεζίτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με υψηλό κόστος χρηματοδότησης.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki