Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πλειστηριασμοί : Σε εφαρμογή το σχέδιο

Κύμα αντιδράσεων προκαλούν τα "υπόγεια σχέδια" της Κυβέρνησης για αρση της προστασίας απο τους πλειστηριασμούς. Παρά τις διαψεύσεις όλα δείχνουν, ότι το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται στο σχετικό σχέδιο το οποίο θα ανατρέψει την εύθραυστη ισορροπία που επικρατεί σήμερα στην αγορά ακινήτων καθώς θα προκαλέσει ένα τσουνάμι προσφοράς παρασύρωντας στον όλεθρο τις τιμές αλλά και την ήδη παραπαίουσα οικοδομική δραστηριότητα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ακολουθηθεί η τακτική της "σαλαμοποίησης" με επιλεγμένες εξαιρέσεις κατηγοριών δανειοληπτών και χρεωστών απο την προστασία του ήδη ισχύοντος νομου. Πληροφορίες αναφέρουν , ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόϊκα για την αλλαγή του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, το οποίο οι "τροϊκανοί" το χαρακτηρίζουν ως στρέβλωση της τραπεζικής αγοράς!!!

«Όσο η χώρα είναι στο μνημόνιο και αντιμετωπίζει τις σημερινές δυσκολίες, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την μετατρέψουμε σε Ισπανία και να επιτρέψουμε αδιάκριτα τους πλειστηριασμούς κάθε είδους ακινήτων», υπογράμμισε ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Φυσικά στην Βουλή παίζεται το "γνωστό παιγνίδι" του "δεν ψηφίζω". ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να καταθέσουν από κοινού πρόταση για παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, αφήνοντας την σχετική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση. Αλλά και οι τράπεζες "σφυρίζουν" αδιάφορα.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γκόρτσος, μιλώντας στη Βουλή, ξεκαθάρισε πως «αφού η κυβέρνηση άνοιξε και αμέσως έκλεισε το θέμα, δεν βλέπει τον λόγο να το ξανανοίξει η Ένωση». Διαβεβαίωσε, όμως, ότι «η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό». «Οι τράπεζες δεν θέλουν να ξαναμαζέψουν ακίνητα, όπως μαζεύονταν στο παρελθόν τα αυτοκίνητα», είπε και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των πλειστηριασμών και εκεί ακόμα όπου επιτρέπονται είναι πολύ μικρός.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki