Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Ρύθμιση εμπαιγμός

Για εμπαιγμό των δανειοληπτών και προσβολή της κοινής λογικής κατηγορεί την κυβέρνηση η ΕΚΠΟΙΖΩ κρίνοντας τη ρύθμιση που ανακοινώθηκε για τη διευκόλυνση κατόχων στεγαστικών δανείων. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απέδειξε ότι κυρίως ενδιαφέρεται για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών, παρά για την ανακούφιση των δανειοληπτών, σημειώνει η Ένωση και αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις παραλείψεις της ρύθμισης, εκτιμά ότι απειροελάχιστο μόνο ποσοστό οφειλετών θα υπαχθεί σε αυτή. «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα τραπεζικά δάνεια καταδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μέγιστη ικανοποίηση των συμφερόντων των τραπεζών, παρά για την ανακούφιση των δανειοληπτών», σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ εκτιμά ότι απειροελάχιστο ποσοστό οφειλετών θα υπαχθεί στις ρυθμίσεις αυτές, καθώς είναι ζήτημα κοινής λογικής ότι η σώρευση όλων αυτών των προϋποθέσεων αφήνει εκτός την πλειοψηφία των δανειοληπτών. Το τηλέφωνο της ΕΚΠΟΙΖΩ, αναφέρει η Ένωση, έχει σπάσει τις τελευταίες ώρες από εκατοντάδες μέλη της που εκφράζουν την αγανάκτησή τους, δεδομένου ότι οι αυστηροί όροι υπαγωγής, ιδίως μάλιστα το ότι τα μέτρα αφορούν σε ενήμερα ενυπόθηκα δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ, τους στερούν και την τελευταία ελπίδα να φύγουν από το αδιέξοδο. Μέλη της ΕΚΠΟΙΖΩ μάλιστα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας εκφράζουν την έκπληξή τους με τα νέα μέτρα, διερωτώμενοι αφενός πώς είναι δυνατό να μην έχουν καθυστερήσει τις δόσεις τους όταν δεν διαθέτουν κανένα απολύτως εισόδημα και αφετέρου πόσο πιθανό είναι να έχουν βρει εργασία μέσα σε 6 μήνες, όταν θα τελειώσει η άτοκη περίοδος χάριτος. Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει επανειλημμένως προτείνει σχέδιο 4 μέτρων που πρέπει να ληφθούν συνδυαστικά για την άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών:

1. Αναστολή πλειστηριασμών για τουλάχιστον 3 έτη

2. Βελτίωση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

3. Διαγραφή χρεών και μείωση των επιτοκίων

4. Δημιουργία και λειτουργία δικτύου νομικής και ψυχολογικής υποστήριξης υπερχρεωμένων πολιτών.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ «καλεί την κυβέρνηση να αφουγκραστεί ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας και να προβεί στην άμεση λήψη των μέτρων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την αποφυγή των κοινωνικών εντάσεων» καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki