Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρία μέτρα για υπερχρεωμένους

Την έγκριση της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένει η κυβέρνηση, προκειμένου αμέσως μετά να καταθέσει προς έγκριση νομοσχέδιο στη Βουλή το οποίο να προβλέπει ρυθμίσεις υπέρβασης του αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν, στις παρούσες συνθήκες της οξύτατης οικονομικής κρίσης, συγκεκριμένες κατηγορίες υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Τα βήματα που σχεδιάζονται για το αμέσως προσεχές διάστημα:

1) «Αναμένεται εντός των ημερών η παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία μέχρι το τέλος του 2013».

2) «Στο υπό τελική επεξεργασία νομοθέτημα «υπάρχει βελτίωση στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προέβλεπε ο Ν. 3869, όπου από την ομοφωνία που απαιτούσε αυτός ο νόμος για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών προτείνουμε να αρκεί το 50% συν ένα των απαιτήσεων της οφειλής, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί εξωδικαστικά το ζήτημα».

3) Δικαιούχοι των ρυθμίσεων προτείνεται να είναι «το σύνολο των ανέργων, το σύνολο των αναπήρων, το σύνολο των μακροχρονίως ασθενών, οι πολύτεκνοι και όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν εισόδημα κάτω από 25.000 ευρώ ετησίως και το εισόδημά τους έχει περικοπεί κατά 35% μετά την 1/1/2010».

Προβλέπεται, επίσης, «βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας του «Τειρεσία», έτσι ώστε να μη στερείται της δυνατότητας μιας πιο ευέλικτης αντιμετώπισης των προβλημάτων του από τα πιστωτικά ιδρύματα κάποιος για ένα μεμονωμένο ατυχές περιστατικό».

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki