Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τσουνάμι ρυθμίσεων

"Κόκκινη" γραμμή έχουν στήσει  μεταξύ τους  οι τράπεζες , προκειμένου να αντλησουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για όποιον ζητεί δανεικά, ως προς τη δυνατότητά του να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του, τόσο προς τα πιστωτικά ιδρύματα όσο και προς τους προμηθευτές τους. Οπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι, οι ρυθμοί επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης είναι ραγδαίοι, καθιστώντας ακόμη και τα στοιχεία του «Τειρεσία» για τις ακάλυπτες επιταγές και τις καθυστερήσεις στα δάνεια ανεπίκαιρα, λόγω της δίμηνης καθυστέρησης που υπάρχει πάντα για την εισαγωγή των στοιχείων αθέτησης πληρωμών στο σύστημα.

Ετσι, αναγκαστικά οι τράπεζες ανταλλάσσουν πληροφορίες προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για την επιχείρηση που ζητεί χρηματοδότηση. Η δεύτερη εργασία που καταναλώνει τον περισσότερο χρόνο των τραπεζικών στελεχών είναι η ρύθμιση δανείων του παρελθόντος. Η αλλαγή των όρων εξόφλησης αυτών των χορηγήσεων βρίσκεται στην ημερήσια ατζέντα των επιχειρηματικών κέντρων και των υποκαταστημάτων των τραπεζών, για τη διατήρηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού δανείων ενήμερων. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των δόσεων που πληρώνουν οι δανειολήπτες ποικίλλουν και εξαρτώνται από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κάθε επιχείρηση.

Πώς μειώνονται οι δόσεις

Οι βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για την ανακούφιση των πελατών τους είναι οι εξής:

1. Αλλαγή των όρων εξόφλησης Η μείωση των δόσεων μπορεί να επιτευχθεί με την αλλαγή των όρων εξόφλησης, που επιτρέπει τη μετάθεση πληρωμών στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η διάρκεια ενός επιχειρηματικού δανείου τακτής λήξης μπορεί να επιμηκυνθεί ή να παρασχεθεί περίοδος χάριτος κατά τη διάρκεια της οποίας ο πελάτης θα πληρώνει μόνο τους τόκους ή τους τόκους και ένα μέρος του κεφαλαίου.

2. Παροχή εγγυήσεων Μείωση του κόστους δανεισμού μπορεί να επιτευχθεί με την παροχή εγγυήσεων από την πλευρά του δανειολήπτη. Εφόσον ο πελάτης αυξήσει την αξία των ενεχύρων που παρέχει, προσημειώνοντας ακίνητη περιουσία ή δεσμεύοντας αποταμιεύσεις, μπορεί να πετύχει τόσο τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού όσο και την αύξηση των πιστωτικών του ορίων.

3. «Κούρεμα» οφειλής Σε περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι σοβαρό και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πτώχευσης της εταιρείας, μπορεί να υπάρξει «κούρεμα» της οφειλής. Μέσα από την ελάφρυνση του υποχρεώσεων μιας προβληματικής επιχείρησης, η τράπεζα της δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ανάκαμψης προκειμένου να πάρει κάποια στιγμή τα κεφάλαιά της πίσω.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki