Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Πέντε μύθοι για την υπερχρέωση

Σήμερα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν με το άγχος της κατάσχεσης του σπιτιού τους και αυτό γιατί δεν μπορούν ,λόγω κρίσης, να εξυπηρετήσουν τις δόσεις του στεγαστικού δανείου. Ο φόβος αυτός έχει τροφοδοτήσει μύθους που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για το λόγο αυτό εμείς προσπαθήσαμε να τους καταρρίψουμε.

• Μύθος: Θα πρέπει να σταματήσετε να πληρώνετε το δάνειο σας για να μπορέσετε να επαναδιαπραγματευτείτε του όρους

Η προσέγγιση, αυτή μπορεί να γίνει παγίδα. Δεν είναι απαραίτητο να μη πληρώνετε τις δόσεις για να κάνετε ένα διακανονισμό. Αν δυσκολεύεστε να διατηρήσετε το δάνειο ενήμερο τότε μπορείτε να διαπραγματευτείτε είτε την τροποποίηση του ήδη υφιστάμενου δανείου είτε την λήψη ενός νέου με πιο βολικούς όρους. Αν δεν κάνετε τις πληρωμές σας, εκτίθεστε σε ένα ενδεχόμενο αποκλεισμό που θα επηρεάσει την πιστοληπτική σας ικανότητα για αρκετά χρόνια. .

• Μύθος: Μετά τον πιστωτικό αποκλεισμό , δεν πρόκειται ποτέ να πάρετε δάνειο.

Λοιπόν, η αλήθεια είναι ότι για κάποια χρόνια δηλαδή , για όσο καιρό βρίσκεστε στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ , η λήψη ένος δανείου καθίσταται από πολύ δύσκολη έως αδύνατη.. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είστε αποκλεισμένοι για όλη την υπόλοιπη ζωή σας. • Μύθος: Οι προειδοποιήσεις για κατάσχεση δεν σημαίνουν κατάσχεση. Οι τράπεζες-δανειστές προτιμούν να κρατήσετε το δάνειο και να συνεχίσετε να καταβάλλετε χρήματα και αυτό γιατί η κατάσχεση δεν είναι και για εκείνους η καλύτερη λύση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν έχουν αρχίσει οι διαδικασίες κατάσχεσης έχετε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης για μία εναλλακτική λύση.

• Μύθος: Θα πρέπει να αφήσετε το σπίτι σας μόλις σας γνωστοποιηθεί ότι ξεκινούν οι διαδικασίες κατάσχεσης.

Η ανακοίνωση αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία. Υπάρχουν διαδικαστικές και νομικές κινήσεις που μπορεί να διαρκέσουν χρόνια.

• Μύθος: Εχετε καθυστερήσει δόσεις και, θα χάσετε το σπίτι σας.

Αν έχετε μία οικονομική δυσκολία και έχετε πάει πίσω τις πληρωμές αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας πάρουν το σπίτι. Επικοινωνήστε με το δανειστή για να συζητήσετε τις επιλογές σας :επιμήκυνση του δανείου, πάγωμα κάποιων δόσεων ακόμα και πώληση.

• Μύθος: Εγκαταλείψετε τις προσπάθειες αν η τράπεζα-δανειστής σας δεν σας δίνει σημασία

Προς θεού μη εγκαταλείπετε την προσπάθεια.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki