Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επανέρχονται τα γραμμάτια και τα δανεικά απο συγγενείς και φίλους

kleidi-sto-xeriΗ κρίση αλλάζει και το μοντέλο χρηματοδότησης της αγοράς κατοικίας . Τους τελευταίους μήνες  έχει αυξηθεί  ο αριθμός των υποψήφιων αγοραστών οι οποίοι για  να πραγματοποιήσουν μία αγορά  δανείζονται απο το στενό τους περιβάλλον  ή ρευστοποιούν κάποιο άλλο περιουσιακό τους ενώ δεν είναι λίγοι οι πωλητές (κατασκευαστές και ιδιώτες) που αποδέχονται ακόμα και γραμμάτια  για την  αποπληρωμή του τιμήματος .  
Ήδη  , λόγω του ΤΕΙΡΕΣΙΑ , ένας μεγάλος αριθμός υποψήφιων αγοραστών είναι αποκλεισμένος από τις τράπεζες. Αν στο αριθμό αυτό προστεθεί και εκείνος αυτών που δεν πληρούν τα κριτήρια πχ το όριο του 40% ή την χαμηλή εκτίμηση του ακινήτου που απαιτεί την καταβολή περισσότερου ρευστού που έχουν τεθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να χορηγήσουν την έγκριση για την χορήγηση του στεγαστικού δανείου , τότε τα νοικοκυριά ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Αλλά και τα στοιχεία των τραπεζών επιβεβαιώνουν τις  προαναφερόμενες εκτιμήσεις αφού ο αριθμός των εκτιμήσεων για την χορήγηση δανείων είναι μειωμένος σε ποσοστά που ξεπερνούν το 30% (σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζουν και το 40%). Αν συνυπολογιστεί μάλιστα ότι ένας αριθμός των δανείων δεν χρησιμοποιείται για αγορά κατοικίας τότε το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι αγορές που χρηματοδοτούνται με τραπεζικό δανεισμό είναι σημαντικά λιγότερες.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki