Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Αναχρηματοδότηση:Πότε συμφέρειί

Πριν πάρετε την απόφαση αναχρηματοδότησης του δανείου σας , προσπαθήστε να απαντήσετε σε αυτές τις έξι ερωτήσεις. Μπορεί η διαδικασία αυτή να σας αποτρέψει από γι ένα μεγάλο λάθος .

1. Υπάρχει χρόνος για σωστή έρευνα αγοράς; Αυτή η ερώτηση είναι πολύ βασική και δεν θα πρέπει να την αγνοήσουμε. Αν είστε ήδη πολύ απασχολημένος με τη δουλειά ή με άλλες σημαντικές υποχρεώσεις, μπορεί να είναι προς το συμφέρον σας να περιμένετε μέχρι να έχετε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες του δανείου. Εάν είστε πάρα πολύ απασχολημένοι μπορεί να συμφωνήσετε σε ένα κακό δάνειο. Η αναχρηματοδότηση θα πρέπει να γίνεται με εξαιρετική προσοχή γιατί πρόκειται για μεγάλη απόφαση.

2. Θα βελτιώσω την οικονομική μου κατάσταση; Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι η αναχρηματοδότηση είναι συμφέρουσα. Για παράδειγμα μία έκτακτη οικογενειακή ανάγκη μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτα έξοδα και να τινάξει τον προϋπολογισμό στο αέρα.. Δεδομένου ότι είναι δυνατόν να χάσετε χρήματα από μια αναχρηματοδότηση, είναι σημαντικό να εξεταστεί εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά αυτό τον κίνδυνο.

3. Πόσο θα κοστίσει σε όλη τη διάρκεια του δανείου; Μπορεί να ακούγεται σαν μια καλή ιδέα το να επιμηκύνετε το χρέος ώστε να περιορίσετε τις τρέχουσες δαπάνες εξυπηρέτησης αλλά πόσο θα σας κοστίσει τελικά; Η τράπεζα δεν αναχρηματοδοτεί από την καλοσύνη της. Είναι επιχείρηση και θέλει το κέρδος . Για αυτήν η επιμήκυνση του δανείου σημαίνει μεγαλύτερο έσοδο και κέρδος που φυσικά θα το βγάλει από εσάς. Εσείς λοιπόν πόσο εύκολα μπορείτε να πείτε : ΟΧΙ

4. Τι επιτόκιο προσφέρουν οι τράπεζες; Τα τρέχοντα επιτόκια για αναχρηματοδότηση που μπορείτε να τα γνωρίσετε κυρίως από τα sites των τραπεζών δίνουν μία γενική ιδέα. Οι λεπτομέρειες της ιδιαίτερης κατάστασής σας όμως , θα επηρεάσουν το τελικο επιτόκιο. Μπορεί να μη είστε σε θέση για τυπικούς λόγους να διεκδικήσετε τα χαμηλά επιτόκια που διαφημίζουν ή και ακόμα να μη δικαιούστε δάνειο.

5. Μπορώ να αναχρηματοδοτήσω το δάνειο με βάση τα αυστηρότερα κριτήρια των τραπεζών; Οι όροι δανεισμού έχουν δυσκολέψει και οι τράπεζες ξεσκονίζουν τα πάντα. Επειδή είναι πιθανό να αρνηθούν την αναχρηματοδότηση καλό θα ήταν να πριν κάνετε υπολογισμούς να σιγουρέψετε το δάνειο.

6. Μπορείτε να αξιολογήσετε τις προσφορές; Εάν δεν καταλαβαίνετε από αριθμούς και από ψιλα γράμματατα ή απλά δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας τότε η αναχρηματοδότηση μπορεί να μην είναι καλή για το συμφέρον σας.

υμπέρασμα; Ναι, αναχρηματοδότηση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε ν χρήματα. Αν το κάνετε σωστά, μπορείτε να βελτιώσετε τις βραχυπρόθεσμες ταμειακές ροές σας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη σας καθαρή θέση . Αλλά μια κακή αναχρηματοδότηση μπορεί να σας βάλει σε μια κατάσταση όπου μόνο η τράπεζα θα είναι κερδισμένη. Αν η απάντησή σας σε οποιαδήποτε από τις ερωτήσεις σε αυτό το άρθρο είναι "όχι", τότε μπορεί να είναι καλύτερα να ψάξετε για απλούστερους τρόπους προκειμένου να να μειώσετε τις δαπάνες σας.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki