Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Οδηγός για την αναχρηματοδότηση

Η αναχρηματοδότηση ενός δανείου σημαίνει την εξόφληση του υφιστάμενου και την αντικατάστασή του με ένα νέο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ιδιοκτήτες σπιτιού προχωρούν σε αναχρηματοδότηση:

-Η ευκαιρία να επιτύχουν χαμηλότερο επιτόκιο

-Η ευκαιρία να μειώσουν τη διάρκεια

-Η επιθυμία να μετατρέψουν ένα δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο σε σταθερό

-Η επιθυμία να παγιώσουν το χρέος.

Καθένα από αυτά τα κίνητρα έχουν τα οφέλη και τις παγίδες. Και επειδή η αναχρηματοδότηση  κοστίζει,  είναι σημαντικό για έναν ιδιοκτήτη να διαπιστώσει αν  τελικά του  προσφέρει πραγματικό όφελος .

Εξασφάλιση χαμηλότερου επιτοκίου

Ένας από τους καλύτερους λόγους για την αναχρηματοδότηση είναι για να μειωθεί το επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων .Ιστορικά, ο κανόνας είναι ότι αυτό είναι σωστό αν η μείωση είναι τουλάχιστον 2%. Σήμερα, πολλοί δανειστές λένε ότι ακόμα και 1% εξοικονόμηση είναι αρκετό κίνητρο για την αναχρηματοδότηση. Η μείωση των επιτοκίων σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρήματα, και μπορεί να μειώσει το μέγεθος των μηνιαίων πληρωμών σας.

Μείωση διάρκειας του Δανείου

Όταν τα επιτόκια πέφτουν, οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν συχνά την ευκαιρία για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανείου για ένα άλλο δάνειο που, χωρίς πολλές αλλαγές στην μηνιαία πληρωμή, έχει μικρότερη διάρκεια.

Μετατροπή μεταξύ κυμαινόμενου επιτοκίου και σταθερού επιτοκίου

Αν και τα κυμαινόμενα στεγαστικά στην αρχή προσφέρουν χαμηλότερες πληρωμές από ό, τι τα δάνεια σταθερού επιτοκίου εν τούτοις ο κίνδυνος μίας μεγάλης και απότομης αύξησης των επιτοκίων είναι υπαρκτός. Η αλλαγή επιτοκίου επομένως εξασφαλίζει την ηρεμία στον δανειολήπτη.

Ρευστότητα.

Η αναχρηματοδότηση συχνά γίνεται για να εξασφαλιστεί ρευστότητα προκειμένου να καλυφθούν άλλες δαπάνες όπως για παράδειγμα οι σπουδές των παιδιών. Η μείωση της τοκοχρεωλυτικής δόσης ουσιαστικά απελευθερώνει ρευστότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου αλλού.

Σε τελική ανάλυση η αναχρηματοδότηση μπορεί να είναι μια μεγάλη οικονομική κίνηση αν μειώνει την πληρωμή των δόσεων ή αν συντομεύει τη διάρκεια του δανείου σας ή αν σας βοηθά να οικοδομήσετε περιουσία πιο γρήγορα. Όταν την χρησιμοποιείται προσεκτικά, μπορεί επίσης να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να έχετε τον έλεγχο του χρέους σας.

Προτού αναχρηματοδοτήσετε  όμως ρίξετε μια προσεκτική ματιά στην οικονομική κατάστασή σας και ρωτήστε τον εαυτό σας: Πόσο καιρό μπορώ να συνεχίσω να ζω στο σπίτι; Και πόσα χρήματα θα έχω σώσει με την αναχρηματοδότηση;

Και πάλι, έχετε κατά νου ότι το κόστος της αναχρηματοδότησης δεν είναι μηδενικό. Χρειάζονται χρόνια για να ανακτήσετε αυτό το κόστος με την εξοικονόμηση που έχετε από ένα χαμηλότερο επιτόκιο . Έτσι, εάν δεν σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι για πολλά χρόνια, το κόστος της αναχρηματοδότησης μπορεί να «φάει» την εξοικονόμηση .

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki