Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επιτοκίων ανάβασις

Αύξηση παρουσίασαν γενικά, τον Απρίλιο του 2011, τα μέσα επιτόκια των δανείων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος αυξήθηκε κατά 21 μονάδες βάσης στο 4,25%, ενώ το αντίστοιχο για δάνεια με επιτόκιο σταθερό πάνω από 1 και έως 5 έτη μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 3,80%. Στα δάνεια, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρουσίασε μικρή άνοδο κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,74%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια αυξήθηκε κατά 21 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,26%, ενώ το αντίστοιχο των επαγγελματικών δανείων αυξήθηκε κατά 13 μονάδες βάσης στο 9,91%. Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος παρέμεινε αμετάβλητο στο 6,46% για δάνεια μέχρι 1 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης στο 5,55%.

Επίσης το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών αυξήθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 3,77%. Παρόμοια εικόνα παρουσίασαν και τα αντίστοιχα επιτόκια των επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων που παρουσίασαν άνοδο κατά 7 και 10 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκαν στο 4,79% και 5,71% αντίστοιχα

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki