Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Απο "κόσκινο" γραφεία δανείων

Τριακόσια κυκλώματα ''Γραφείων Εξυπηρέτησης δανειακών Υποθέσεων'' έχει στείλει στον εισαγγελέα ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευ. Ζερβέας, μετά από καταγγελίες καταναλωτών. Πρόκειται για κυκλώματα που διαφημίζουν μέσω αγγελιών σε έντυπα και ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικού περιεχομένου, αλλά και στο Διαδίκτυο τη χορήγηση μετρητών, άμεσα, μέχρι 150.000 ευρώ και χωρίς εγγυήσεις. Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ζερβέας σήμερα το πρωί, ήδη με το θέμα ασχολείται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των κινητών τηλεφώνων διότι οι εταιρείες αυτές παρουσιάζουν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς γραφεία ή άλλα στοιχεία, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι στη δράση αυτών των ''γραφείων'' εμπλέκονται και υπάλληλοι τραπεζών.

Η έρευνα του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το θέμα η οποία ξεκίνησε με αφορμή προφορικές και γραπτές καταγγελίες καταναλωτών, οδήγησαν την Αρχή στην παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, με το αίτημα της διερεύνησης των αδικημάτων μόνο της τοκογλυφίας, απάτης, φοροδιαφυγής κ.λ.π. Ο Συνήγορος Καταναλωτή εξήγησε ότι οι επιτήδειοι ζητούν από τους καταναλωτές μόνο να είναι κάτοχοι πιστωτικής κάρτας ασχέτως του πιστωτικού της υπολοίπου και ανεξάρτητα από το αν είναι υπερχρεωμένη ή και απλήρωτη, αρκεί να μην έχουν καταγγελθεί οι αντίστοιχες συμβάσεις χορήγησής της και να μην έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως ή να μη βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια διαδικασία εξωδικαστικής ή δικαστικής ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πληρώνουν κάποιες από τις δόσεις και ξεμπλοκάρουν την κάρτα, οδηγούν τους καταναλωτές σε καταστήματα ηλεκτρικών ηλεκτρονικών ειδών όπου αγοράζουν με την κάρτα τους αντικείμενα πολλαπλάσια της αξίας των χρημάτων που έχουν ζητήσει από το ''Γραφείο'', τους δίνουν τα χρήματα που έχουν ζητήσει αλλά στη συνέχεια πρέπει να πληρώσουν τις δόσεις για τις αγορές που έκαναν χωρίς μάλιστα να έχουν και τα είδη που αγόρασαν καθώς αυτά τα είδη τα έχουν πάρει οι άνθρωποι του ''Γραφείου Εξυπηρέτησης Δανειακών Υποθέσεων''.

Με βάση την ευκολία με την οποία ξεμπλοκάρονται λογαριασμοί καταναλωτών υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα για την εμπλοκή στο κύκλωμα τραπεζικών υπαλλήλων με ή χωρίς την γνώση της τράπεζας ή υπαλλήλων των καταστημάτων λιανικής. Μάλιστα όπως σχολίασε ο κ. Ζερβέας ''δεν ξέρουμε αν η τράπεζα είναι συνεργός αλλά στη υπόθεση εμπλέκονται σχεδόν όλες οι τράπεζες''.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki