Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Δάνειο ή ενοικιο;

Το αν ένα στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο είναι η καλύτερη επιλογή στη σημερινή αγορά εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση σας. Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να μιλήσετε με διάφορες τράπεζες για να μάθετε τι πραγματικά μπορούν να σας προσφέρουν και γιατί κάνουν την συγκεκριμένη πρόταση. Η δεύτερη κίνηση είναι να αξιολογήστε τις προσφορές που έχετε. Η πιο συνηθισμένη προσφορά είναι ένα δάνειο σταθερού επιτοκίου για τα πρώτα πέντε έτη το οποίο στη συνέχεια, «μεταμορφώνεται» σε δάνειο με κυμαινόμενο επιτόκιο ή και σε σταθερό. Τα δάνεια αυτής της κατηγορίες εμφανίζονται με διάφορα «πρόσωπα» . Για παράδειγμα τα πέντε χρόνια σταθερού επιτοκίου μπορεί να είναι περισσότερα ή λιγότερα . Επίσης όταν έλθει η στιγμή να μετατραπεί το επιτόκιο παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής επιτοκίου ανά τρείς, έξη και δώδεκα μήνες. Μία άλλη εκδοχή είναι η πρόβλεψη ότι το κυμαινόμενο επιτόκιο δεν μπορεί να υπερβεί ένα προκαθορισμένο ποσοστό. που προσαρμόζεται μια φορά το χρόνο για το υπόλοιπο του δανείου (δηλαδή, 25 έτη). Στην πραγματικότητα η αλλαγή του επιτοκίου από σταθερό σε κυμαινόμενο κρύβει ένα κίνδυνο. Οι οικονομολόγοι μιλάνε για κίνδυνο επιτοκίου. Δηλαδή , μετά την αρχική περίοδο, το επιτόκιο για αυτού του τύπου τα δάνειας προσαρμόζεται ώστε να αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Ποιο όμως θα είναι το επιτόκιο όταν τελειώσει η εισαγωγική περίοδος;

Κανείς δεν ξέρει, και εκεί βρίσκεται ο κίνδυνος Οι άνθρωποι που παίρνουν το ρίσκο του επιτοκίου πιστεύουν ότι ένα από τα παρακάτω γεγονότα θα συμβούν:

• Θα πουλήσουν το σπίτι

• Το εισόδημά τους θα αυξηθεί.

• Θα είναι σε θέση για  αναχρηματοδοτήσει

• Τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά ή θα μειώνονται, παρέχοντάς  έτσι ένα παρόμοιο επιτόκιο με το εισαγωγικό.

Αν έχετε τη δυνατότητα να δείτε το μέλλον τότε έχετε λύσει το πρόβλημα . Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι προσδοκίες των πολιτών και η οικονομική κατάσταση μπορεί να διαφέρουν δραματικά. Οι υποψήφιοι δανειολήπτες επομένως θα πρέπει να σκεφτούν με βάση το χειρότερο σενάριο και μετά να αποφασίσουν. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αρκεστούν είτε στην ασφάλεια του σταθερού επιτοκίου είτε στην αίσθηση του προσωρινού που δίνει το ενοίκιο.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki