Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τα νέα επιτόκια των τραπεζών

Η μία μετά την άλλη οι τράπεζες ανακοινώνουν αυξήσεις επιτοκίων σε καταθέσεις και χορηγήσεις. Χθές τρείς τράπεζες ανακοίνωσαν νέα αυξημένα επιτόκια και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες. Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις το επιτόκιο των δανείων αυξάνεται περισσότερο απο ότι των καταθέσεων.

Αυξήσεις επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων ανακοίνωσε η Marfin Egnatia Bank, μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις αυξάνονται τα επιτόκια κατά 0,25% σε όλα τα προϊόντα που έχουν ως επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ. Συγκεκριμένα, κατά 0,25% αυξάνεται το επιτόκιο στους λογαριασμούς καταθέσεων: Marfin Επαγγελματικός Λογαριασμός, Marfin Welcome, Marfin Best Spread, Marfin Best Account, MIG Partners Account και Λογαριασμός Μισθοδοσίας Όψεως Salary Plus, για όλα τα ποσά. Λογαριασμοί Μισθοδοσίας Salary Plus, MIG Salary και Μισθοδοσία & Υγεία, για τα ποσά πάνω από 1.000 ευρώ. Λογαριασμός Μισθοδοσίας Marfin Public, για τα ποσά πάνω από 5.000 ευρώ. Λογαριασμός Αποταμίευσης Marfin Kid+, για τα ποσά πάνω από 10.000 ευρώ. Επίσης, αυξάνεται το επιτόκιο στο λογαριασμό Marfin Ταμιευτήριο & Υγεία κατά 0,10% για τα ποσά πάνω από 1.000 ευρώ.

Στα στεγαστικά δάνεια αυξάνονται κατά 0,25%, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων με επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ. Στα επιχειρηματικά δάνεια αναπροσαρμόζονται τα εξής βασικά επιτόκια χορηγήσεων επιχειρήσεων: Επιτόκιο Χορηγήσεων Μικρών Επιχειρήσεων σε 6,25%, βασικό επιτόκιο επαγγελματικής στέγης σε 4,50%, επιτόκιο χορηγήσεων επιχειρήσεων σε 9,85% και προνομιακό επιτόκιο χορηγήσεων επιχειρήσεων σε 6,25%Στα καταναλωτικά δάνεια αυξάνονται από 0,25% έως 0,50%, τα επιτόκια των καταναλωτικών και προσωπικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο που έχουν ως επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

Επίσης η η Millennium bank ανακοίνωσε ότι, από την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011 προχωρά σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, ακολουθώντας την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚΤ: -Στους καταθετικούς λογαριασμούς «Αποταμιευτικός Ευρωπαϊκός», «Συνεργάτης» και «Λογαριασμός καταθέσεων υπό προειδοποίηση 35 ημερών», -Στα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, άμεσα συνδεδεμένου με το επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. Παράλληλα, αναπροσαρμόζονται κατά 0,50 ποσοστιαίες μονάδες τα κυμαινόμενα επιτόκια των:

-Στεγαστικών δανείων « Βασικό Στεγαστικό Κυμαινόμενο Επιτόκιο», « Βασικό Στεγαστικό Κυμαινόμενο Plus», «Βασικό Επιδοτούμενο Κυμαινόμενο Plus», «Κυμαινόμενο Επιδοτούμενο Δημοσίου»

-Προσωπικών – καταναλωτικών δανείων και των ανακυκλούμενων πιστώσεων ιδιωτών, Αγορών, ανάληψης μετρητών και μεταφοράς υπολοίπου πιστωτικών καρτών καθώς και

-Το βασικό επιτόκιο χρηματοδοτήσεων προς επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε τις αλλαγές των εξής επιτοκίων:

- Βασικό Επιτόκιο Αλληλόχρεων Λογαριασμών (Β.Ε.Α.) από 8,50% σε 9,00%

- Προνομιακό Επιτόκιο Αλληλόχρεων Λογαριασμών (Π.Ε.Α.) από 6,65% σε 7,00%

- Βασικό Επιτόκιο Επιχειρηματικών Δανείων Τακτής Λήξης (Β.Ε.Μ.) από 8,50% σε 9,00%

- Προνομιακό Επιτόκιο Επιχειρηματικών Δανείων Τακτής Λήξης (Π.Ε.Μ.) από 6,50% σε 6,90%

Σύμφωνα με την τράπεζα, οι αναπροσαρμογές των παραπάνω επιτοκίων είναι αποτέλεσμα της αύξησης στο βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ και ισχύουν από 13/04/2011.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki