Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Τρείς ιστορίες τραπεζικής αυθαιρεσίας

Το 2010 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τους περισσότερους όχι όμως για όλους. Στη χρονιά που πέρασε έγινε σε παγκόσμια κλίμακα ότι κάποιοι βρίσκονται στο απυρόβλητο. Δηλαδή μπορούν να αυθαιρετούν σε βάρος των πολλών και τελικά όχι μόνο να την γλυτώνουν με κάποια πρόστιμα αλλά και να ενισχύονται με τεράστια κεφάλαια στο όνομα της οικονομικής σταθερότητας. Ποιοι είναι ; Πολλοί αλλά πρώτες στη λίστα βρίσκονται οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο. Μετά από έρευνα που κράτησε 18 μέρες συγκεντρώσαμε τις μεγαλύτερες αυθαιρεσίες που έκαναν σε παγκόσμια κλίμακα και τις παρουσιάζουμε:

1. ΗΠΑ:

Το σκάνδαλο των κατασχέσεων. Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του 2010, επικεντρώνεται στην ιστορία ενός μικρού σπιτιού στη Νέα Αγγλία. Αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά σπίτια που κατασχέθηκαν με έγγραφα τα οποία υπογράφονται από κάποιον που δεν είχε καμία γνώση της υπόθεσης. Αυτό ήταν και καθιστά την κατάσχεση άκυρη. Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν διαπιστώθηκε ότι χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους με αυτό τον τρόπο. Θα περίμενε κανείς ότι η υπόθεση θα εξελίσσονταν στο σκάνδαλο της δεκαετίας όταν ξεκίνησε έρευνα σε όλες τις ΗΠΑ. Τελικά , οι περισσότερες υποθέσεις διευθετήθηκαν ενώ κάποιες λιγότερες παραμένουν σε δικαστική εκκρεμότητα. Οι τράπεζες φυσικά «καθάρισαν» πληρώνοντας κάποια έξοδα και άφησαν εκατομμύρια ανθρώπους να θυμούνται το 2008 όταν στην πραγματικότητα το δημόσιο –σημαντικός μέτοχος στις περισσότερες από αυτές- έδινε δισεκατομμύρια κεφάλαια για να τις σώσει από τις δικές τους ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ επιλογές.

Συμπέρασμα: Αν έχεις σπίτι το χάνεις. Αν έχεις τράπεζα στην χειρότερη περίπτωση θα πάρεις δανεικά από το Δημόσιο. .

2. Διαρρήξεις

Αν δεν έχετε ακούσει για αυτό, δεν είστε οι μόνοι. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας αμερικάνος που επέτρεψε στο σπίτι του διαπίστωσε ότι όλα τα περιουσιακά του στοιχεία είχαν κάνει «φτερά και οι κλειδαριές αλλάξει. Στην αρχή σκέφτηκε ότι έπεσε θύμα κλοπής . Όμως ο δράστης ήταν η τράπεζα στην οποία χρωστούσε κάποιες δόσεις. Αν και το μέγεθος της αυθαιρεσίας τεράστιο-αφού η πρακτική αυτή ακολουθήθηκε και για δάνεια που είχαν εξοφληθεί- στο τέλος κανείς δεν …την πλήρωσε και το θέμα πέρασε στα ψηλά των εφημερίδων.

Συμπέρασμα: Αν μπείτε σε ένα ξένο σπίτι είστε είτε διαρρήκτης είτε τράπεζα. Η διαφορά είναι ότι ο πρώτος αν συλληφθεί πάει φυλακή.

3. Δάνεια στο συρτάρι.

Έχετε α δάνεια αυτοκινήτων, ένα στεγαστικό δάνειο ή μία πιστωτική κάρτα ; Όταν δεν θέλετε να πληρώσετε κλωνοποιηθείτε και φορτώστε στο κλώνο σας όλα αυτά τα «βρώμικα» δάνεια. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα; Ναι αν τα κάνετε εσείς . Αν όμως στη θέση σας είναι μία τράπεζα αυτό είναι εφικτό. Όταν θέλουν να δείξουν την εικόνα μίας πιο υγιούς τράπεζας, δημιουργούν μια "κακή τράπεζα", και μεταφέρουν όλα τα τοξικά ή προβληματικά περιουσιακά στοιχεία τους Δεν θα θέλατε να μπορείτε το κάνετε αυτό; ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μπορείτε να κάνετε τα πάντα αν είστε τράπεζα

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki