Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Επιτόκια : Ανεβαίνουν λόγω πληθωρισμού;

Πιέσεις στα επίπεδα των επιτοκίων προκαλεί η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των τροφίμων. Ήδη στην ΕΕ πολλπλασιάζονται οι προβλέψεις που φέρουν την ΕΚΤ να αυξάνει τα επιτόκια της γρηγορότερα λόγω ...πληθωρισμού.

"Η τυχόν παραμονή του πληθωρισμού άνω του 2,0% και στους πρώτους μήνες του 2011 μπορεί να επισπεύσει τις συζητήσεις στην ΕΚΤ για αύξηση επιτοκίων παρέμβασης ενωρίτερα από ότι ήταν οι έως τώρα εκτιμήσεις.". τόνιζαν σημερα το πρωϊ τραπεζίτες αναφερόμενοι στην πορεία των επιτοκίων. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση θα παίξει και η εξέλιξη της συναλλαγματικής ισοτιμίας του Ευρώ, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από τις εξελίξεις σχετικά με την κρίση δημοσίου χρέους που επιβαρύνει τις χώρες της περιφέρειας της ΖτΕ. Ο εναρμονισμένος πληθωρισμός με βάση τον ΔΤΚ στη ΖτΕ ανήλθε στο 2,2% τον Δεκ.’10 από 1,9% τον Νοέμ.’10 και τον Οκτ.’10. Ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το προβλεπόμενο (2,0%) και πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ.

Η άνοδος του πληθωρισμού με βάση τον ΔΤΚ οφείλεται στις ανατιμήσεις των τροφίμων και της ενέργειας (η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται ήδη γύρω στα $ 90 το βαρέλι, ενώ το υποτιμημένο Ευρώ εντείνει την επίπτωση αυτών των αυξήσεων στον πληθωρισμό των χωρών της ΖτΕ), καθώς και των έμμεσων φόρων σε ορισμένες χώρες (όπως η Ελλάδα). Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος του πληθωρισμού άνω του 2,0% δεν εγείρει έντονη ανησυχία για αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στη Ζώνη του Ευρώ, οι οποίες θεωρούνται ελεγχόμενες και προσωρινές.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki