Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Χρηματοδότης η οικογένεια

Σε μια εποχή που πολλοί αναρωτιούνται πώς - και πότε - η αγορά κατοικίας θα ανακάμψει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναγκάζονται να στραφούν στην οικογένεια ή στο φιλικό τους περιβάλλον για βοήθεια! Σύμφωνα με μεσίτες έχει αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που δανείζονται από την οικογένεια ή τους φίλους είτε για να συμπληρώσουν το ποσό της συμμετοχής που ζητά η τράπεζα για να τους χρηματοδοτήσει είτε για να πληρώσουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε η ομοσπονδία μεσιτών των ΗΠΑ το 27% των ανθρώπων που αγόρασαν για πρώτη φορά σπίτι το δωδεκάμηνο Ιουλίου 2009 και Ιούνιος, 2010 έλαβε ένα «δώρο» από την οικογένεια ή τους φίλους για να συμπληρώσουν την ίδια συμμετοχή που ζητούν οι τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν με στεγαστικό την αγορά ενός σπιτιού.. Το εντυπωσιακό είναι ότι το αντίστοιχο περυσινό δωδεκαμηνο το ποσοστό ήταν 22%. Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το ποσοστό εκείνων που βοηθούνται από την οικογένεια ή από το φιλικό περιβάλλον για την αγορά είναι σε επίπεδα ιστορικού ρεκορ. Ενδεικτικό είναι ότι , το 9% εκείνων που αγοράζουν για πρώτη φορά έλαβε δάνειο από έναν συγγενή ή φίλο έναντι 6% πέρυσι, σύμφωνα με την NAR. Η έρευνα περιλάμβανε απαντήσεις από 8.449 αγοραστές κατοικιών.

Ουσιαστικά η βοήθεια από το φιλικό περιβάλλον είναι για πολλους μονόδρομος αφού ακόμα και η ρευστοποίηση άλλων περιουσιακών στοιχείων στην σημερινή συγκυρία είναι ουσιαστικά ανέφικτη.

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki