Real Estate News NETWORKSOCIALOPINION.GR | INVESTNEWS.GR | PARATIRITIS.GR | PREMIUM.PARATIRITIS.GR

Κρατούν τα επιτόκια

Τα επιτόκια σε Ε.Ε. και ΗΠΑ δεν πρόκειται να αυξηθούν στην διάρκεια του α΄εξαμήνου του 2011 , ενώ αναιμικές είναι οι ενδείξεις για άνοδο τους και το β΄εξάμηνο του επόμενου χρόνου. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει απο το γεγονός ότι τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ , η ανάκαμψη είναι αβέβαιη και εύθραυστη . Απο την άλλη πλευρά όμως οι οικονομίες χωρών που μέχρι την προηγούμενη δεκαετία βρίσκονταν στο περιθώριο της παγκόσμιας οικονομίας ανθούν.

Η ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το 2010 και το 2011 από τη μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ της Κίνας κατά 10% και 9,5% αντίστοιχα και από την αύξηση του ΑΕΠ της Ινδίας κατά 8,5% και 8,3% αντίστοιχα. Επίσης, αξιοσημείωτη αύξηση του ΑΕΠ αναμένεται να έχουν χώρες όπως η Βραζιλία (7,7%, 4,8%), η Ρωσία (3,5%, 3,6%) και η Τουρκία (8,5%, 5,0%).

Στην άλλη όχθη εκτιμάται ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα περιοριστεί στο 2,1% το 2011 και ότι η FED δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων από το 0,0%-0,25% σήμερα έως το τέλος του 2011.

Για το 2011 αναμένεται επιβράδυνση της ανάπτυξης της ΖτΕ στο 1,4%, λόγω και της επιβράδυνσης του ρυθμού αύξησης της καταναλωτικής δαπάνης και του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Στα πλαίσια αυτά δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων

  • Ακίνητα Τραπεζών

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter του Realestatenews για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση.

Τα Ακίνητα στη Ζωή μας

pomidaani

nomisma_140x60
baner-pontiki